Lagbanner
Roma-svepet: Strålkastarna på Zaniolo
Allt ljus på Zaniolo. Trots att han missade söndagsmatchen.

Roma-svepet: Strålkastarna på Zaniolo

Två oavgjorda, en torsk. Så summerar Roma veckan på planen, utanför har det såklart hänt en hel del

Fullständig raseri efter Zaniolos VAR-bortdömda mål mot Genoa
Förra söndagen blev Roma återigen bortdömda efter ett tveksamt VAR-beslut. Något som förstås väckt en hel del raseri, inte minst bland fansen. 
Calciomercato.com skriver att Curvan samlats utanför fotbollsförbundets kontor i Rom med en anderoll som säger "Arbitri, ora basta. Il Regolamento e uguale per tutti, ma non tutti siamo ugali. Davanti al regolamento... Ora basta pagliacci!!"
 

Kort översatt. Regelverket ska vara samma för alla men så är de inte. Nu räcker det, clowner! 

Inte bara var det fansen som blev irriterade över dessa beslut. Roma själva har kritiserat förbundet, i synnerhet kring att damlandslagets förbundskapten, Milena Bertonlini (en av förbundets anställda) sågat Zaniolo och sagt att denne borde utbildas och bli hjälpt. 
 
Zaniolos agent om kritiken: "Med de uttalandena förgiftar du sporten fotboll". 
Också Zaniolos mamma gav sig in i hetluften: "Det är för lätt att peka fnger, bättre att bara ignorera sådant där skit". 

Till sist fick Bertolini lägga sig och kom i veckan med en ursäkt. 
"Jag är djupt ledsen för de konsekvenser som mitt uttalande om Zaniolo har gettt. Jag måste få tydliggöra att jag tycker han är en enorm talang". 

Ska bli spännande att se om Zaniolo kan få med sig lite beslut nästa gång... 

Mourinhos sågning av truppen - Klubbledningen svarar med löften om sommaren
Få har nog undgått hur Mister Mourinho skällde ut sitt lag efter noter i halvtidsvilan på San Siro. Portugisen gormade om avsaknad av stake och att Serie C kanske passat bättre för den mentala kapaciteten han ser sig se i detta Roma. Förstås har Mourinho fått en hel del kritk för just detta ordval men högst upp i Roma så verkar Tiago Pinto och gänget svara med att lova Mourinho en ny utrensning av truppen till sommaren. 

Corriere Dello Sport skriver att hela fem spelare kan lämna Roma i sommar. Desa är Jordan Veretout (ryktas ersätta Kessie i Milan), Roger Ibanez, Matias Vina (tappar sin plats till Spinazzola), Henrik Mkhitaryan och Nicolo Zaniolo. Återstår att se men det verkar i alla fall inte som att klubbledningen gett upp hoppet om Mourinho. 

Oavgjort med nöd och näppe mot Sassuolo - Stor besvikelse i Roma
Under söndagkvällen lyckades Roma kvittera till 2-2 väldigt långt in på tilläggstid. Ett resultat som såklart är en besvikelse för Roma och i kampen om Europa börjar det se riktigt kämpigt ut. 
"Jag vet att vi har kvaliteten för att vinna matcher som dessa. Jag är nöjd med att ha gjort ett mål men vi måste kämpa mycket hårdare", säger Tammy Abraham efter matchen. 

Och Mourinho siktar mot titeln, i korpdivisionen. 
"Vi måste förbättra oss och komma högre upp i tabellen och gå så långt vi bara kan i Conference League."

Femminile vidare i Coppa Italia
Föga oförvånande tog sig Roma Femminile vidare tilll semfinal i Coppa Italia under helgen. Efter 3-0 i det första mötet mot Como var lördagsmatchen mest en formaliasak. Seger med 2-1 där nye norskan Emlie Haavi gjorde ett och Valeria Pirone gjorde det andra. Också noterbart, svenskan Emma Lind fick vakta buren.

I semin väntar nu mittenlaget Empoli så nog finns det en titelchans här! Forza Ragazze! 

Spinazzolas comeback verkar dröja - Roma är försiktiga
Il Tempo kommer med uppgifter om att vi nog får vänta ett par veckor till på att Leonardo Spinazzola ska göra comeback. Testerna har varit positiva när Spinazzola varit hos sin finske dunderdoktor Lasse Lempainen men Roma vill inte stressa comebacken. 

Således finns inget datum i planeringen för när "Spina" kan vara tillbaka.

Totti och Spiderman i Rom
Ett av veckans mer virala klipp med Roma-prägel. Totti vandrar runt och visar upp Rom för skådespelaren Tom Holland. Det är Roms borgmästare Roberto Gualteri som har publicerat klippet. Enligt uppgifter till italienska medier så ska Totti och Holland spela in en reklamfilm ihop, för vilket företag återstår att se. 
 

Erik Winell@ErikWinell2022-02-14 09:11:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?