Lagbanner
Roma-svepet: "Tillbaka i verkligheten"
Förlust för Roma som nu är nere på jorden igen.

Roma-svepet: "Tillbaka i verkligheten"

Det tog fem matcher. Sen kom den. Käftsmällen.

Mourinho skickar kritik åt oväntat håll efter torsken i Udine
Roma-veckan avslutades inte i dur. 0-4 mot Udinese och en direkt undermålig insats av i Giallorossi fick nog många, inklusive undertecknad, att ifrågasätta den där Roma-hajpen vi haft de senaste veckorna. Udinese vann välförtjänt. Något som Mourinho instämde i även om han såklart hittade undanflykter. Mourinho skulle inte vara Mourinho utan de där undanflykterna...
"Jag förlorar hellre en match med 4-0 än förlorar fyra matcher med 1-0", sa han och fortsatte med en oväntad salva - till Udineses bollkallar.

"När vi låg under så är det svårt att komma ikapp när man spelar på en sån här bortaplan. Av de 45 minuter som går av en halvlek så är det bara 20 som faktiskt spelas. Det är verkligen fair-play. Jag önskar att vi hade sådana bollpojkar på Olimpico", sa Mourinho sarkastiskt. 

Bäst på plan enligt tränaren? Paulo Dybala

Annat anmärkningsvärt & snabba tankar från förlusten
- Sämst på plan enligt Gazettan - Tammy Abraham (trots att den engelske förbundskaptenen var på plats)
- Abraham står endast på ett mål efter fem matcher. Ska dock sägas - Hans xG är bättre än föregående säsong som blev en succé. 
- Udinese vann xG-matchen med 1.28-0.86
- Kan Udinese vara Serie A:s dark horse denna säsong? Tuff backlinje och Deulofeu som alltjämt håller klass...
- Förlust med 0-4 var Mourinhos största ligaförlust sedan han förlorade med 5-0 mot Barcelona 2010.

Trots förlusten - pris till Mourinho
Det var tur för portugisen att förlusten mot Udinese kom i september. För under augusti månad blev han nämligen Serie A:s bäste tränare. Tre segrar, en oavgjord och en förstaplats gav Mourinho detta pris. 

Filmstjärnan hyllar Roma
Den store filmstjärnan Timothée Chalamet var på plats på Olimpico när Roma besegrade Monza i måndags. Chalamet tog på sig en Roma-keps och fick posera med en del Roma-profiler. 

Senare i veckan gick han på Venedigs filmfestival där det flera gånger gick att se Chalamet skrika "Forza Roma, Daje"

Bodö/Glimts stjärna närmar sig Roma
Roma har inte glömt förlusten med 1-6 förra året. Det sägs också att kan man inte besegra dem, värva dem. Så gör Roma i detta fall och Corriere Della Sera skriver att Roma är nära att värva Bodös anfallare, Ola Solbakken under januarifönstret. Roma försökte med detta redan under sommaren men en skada på Ola och en motvillighet från norrmännen, kan bero på det där snöbollskriget senast, gör att det verkar bli klart först i januari. 

Ola Solbakken är en 23-årig landslagsanfallare för Norge som gjort tio mål på sina 56 matcher i Bodö/Glimt.

UEFA straffar Roma
UEFA fortsätter alltjämt, på något underligt sätt styra den finansiella fotbollsvärlden med sitt Fifa Financial Fair Play. Nu har detta också straffat Roma och UEFA bötfäller i Giallorossi för att ha gått med alltför mycket minus under förra transferfönstret. Roma straffas med 5 miljoner euro i böter, något som kan bli 30 miljoner mer beroende på hur Roma sköter sig framöver. Ytterligare kommer Roma bara få ha med sig 23 spelare i Europacuperna, inte 25 som de ostraffade lagen får. 

Hyllade sportchefen summerar mercaton
Tiago Pinto har av många setts som mercatofönstrets bästa sportchef. I veckan fick han också tala ut om hans syn på det som har hänt. Här är några nyckelcitat. 
"Laget har förbättrats och det var vårt viktigaste mål hela tiden. Nu har vi mer alternativ men jag tycker inte vi är redo för en scudetto-strid. Inte än. Roma är det fjärde yngsta laget i Serie A och vi vill ge speltid till spelare som Zalewski, Darboe, Faticanti och Karamtisis". 

Angående Romas intensiva jakt på Sassuolos Davide Frattesi.
"Efter alla spelare i vårt lag så är Frattesi min favorit i hela Serie A. Han kommer bli en riktigt stark mittfältare". 

Angående Zaniolos kontraktsläge.
"Det var aldrig nära med en flytt för Zaniolo. Som jag sa, förra året handlade om återhämtning för Zaniolo. Han är ung, glad och har hjälpt laget mycket. Jag har också pratat med Zaniolos agent och vi ska styra upp ett möte inom kort för att se över kontraktet. Så att det inte blir för mycket spekulationer". 

Erik Winell@ErikWinell2022-09-05 09:43:35
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?