Lagbanner
Roma-svepet: Torsken i Bodö & rött kort på Mourinho
Roma - Napoli fick avsluta veckan. 0-0 men det saknades inte rubriker.

Roma-svepet: Torsken i Bodö & rött kort på Mourinho

En oavgjord och en storförlust. Så summerar vi den gångna veckans Roma-nyheter där det mesta, trots Derby Del Sole, handlade om en bortamatch i det norska arktis.

Efter Napoli - Kritiserad domarinsats, igen. 
Ännu en Roma-match där en domare tog en hel del av rubrikerna. Nu kanske inte det handlade om att denne fällde Roma men nog hade gårdagens domare en väldigt hög nivå när det kom till det fysiska spelet. 
Något som Mourinho kommenterade: 
"Det var en bra och intensiv match. Vi var koncentrerade hela vägen och visade ingen rädsla. Det var också en unik match för att bägge tränarna fick rött kort. Jag var inte glad med det beslutet men jag sa inget", sa Mourinho till DAZN. 

Han beskrev också att några spelare var svåra att förlåta efter torsdagens katastrof mot Bodö.

Extra positivt? Nästan 50 000 på plats igår! 
 


Vad hände egentligen i Bodö? 
Roma-reserverna bjöd på ett av våra största fiaskon någonsin och det skapades rubriker i mängder. La Repubblica kallade det ett blodbad - bara en sån sak. Här är några av de största rubriker jag hittade efter matchen. 

Mancini vansinnig över resan
Innan matchen kom flera videoklipp där Gianluca Mancini förbannar det norska vädret. Konstgräset, snöovädret och kylan var inget som italienaren uppskattade och citat: 
"Det här är helt vårt eget fel att vi får spela den här matchen. Allt beror på de j***la skitinsatserna vi gjorde förra säsongen". 

Rasism i Romas supporterled
Dystra nyheter fann vi också utanför plan där Gazzetta Dello Sport skriver att en Roma-anhängare blev bannlyst från arenan efter att ha gjort rasistiska läten mot en av Bodös spelare. Oerhört beklagligt såklart och inte mer än rätt att denne "supporter" inte får se några Roma-matcher. Förhoppningsvis tar också Roma själva tag i detta och ser till att det blir svårt för denne att gå på fotboll igen. 
Corriere Dello Sport: Rasande Mourinho irriterad på sina spelare
Det var som sagt en rasande Mourinho efter matchen i torsdags. Något som reserverna fick höra. Enligt Corriere Dello Sport ska en rasande Mourinho ha skrikit åt flera spelare att de inte är bra nog att spela i Norge, eller i Serie B.  Utfallet av detta? Kumbulla, Villar, Mayoral, Reynolds och Diawara fick inte ens plats på bänken igår mot Napoli.

Mourinho: "Jag är inget "asshole""
Efter matchen mot Bodö gick Jose Mourinho hårt åt de förra ägarna. Han beskrev att med deras sätt att bygga laget (Pallottas alltså) så har Mourinho nu bara 13 spelare på den nivå han vill. 
Således något som Mourinho tyckte förtjänade en rejäl salva kritik. 
"Friedkins och Pinto ärvde så mycket skit när de tog över klubben. Allt från spelare till administrativt. De nuvarande ägarna får spendera massvis av pengar för att städa upp och det här projektet kommer att ta tid. Jag vill självfallet ha spelare på samma höga nivå men jag är inget "asshole" och har respekt för tiden det här kommer att ta". 

Förre Roma-tränaren nära Newcastle
Vi kan också ta tillfället i akt att berätta att flera trovärdiga källor, däribland Fabrizio Romano, uppger att Paulo Fonseca närmar sig en flytt till norra England och närmare bestämt till Newcastle. 

Conte har varit ett namn på Newcastle-ägarnas lista men italienaren vill inte ta över klubben mitt i säsongen. Således är det istället Fonseca som verkar bli nästa tränare för "Magpies". 

Erik Winell@ErikWinell2021-10-25 11:27:37
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?