Lagbanner
Roma-Svepet: Totti med Corona & Primavera-laget bäst i Italien
Inbrott hos Fonseca - En av nyheterna i veckans Roma-svep.

Roma-Svepet: Totti med Corona & Primavera-laget bäst i Italien

Åter en vecka fylld med Roma-rubriker - Här ett axplock av notisflödet!

Positiva rubriker efter Fiorentina-matchen
Roma levererade ytterligare en fin insats på söndagkvällen när i Giallorossi slog Fiorentina med 2-0. En komfortabel seger och det är vi inte direkt bortskämda med som Roma-fans.

Efter matchen fanns det flera positiva rubriker. Det stabila försvaret, Spinazzola som fortsätter briljera och fronttrion med Pedro, Mkhitaryan och Dzeko som verkar ta nya steg. Fint att se att de gamla PL-lirarna möter en ny vår i Rom.

Tränare Fonseca lyfte lite extra fram Chris Smalling som gjorde Serie A-comeback som frontfigur i backlinjen.
”Det är ingen tillfällighet att vi höll nollan, jag har alltid sagt att Chris är viktig för oss”, sa Fonseca till Sky Sport Italia efter matchen.
Fonseca som nästan desperat jagade Chris under sommarens mercato.
”Vi har tre unga grabbar i försvaret så därför är det viktigt att ha någon erfaren som Chris som kan gå in som ledare”, fortsatte Fonseca som även lyfte fram Pellegrini och hans fina anpassningsförmåga.
Lorenzo Pellegrini är en väldigt intelligent spelare som kan ta på sig flera olika roller, vilket gör att vi kan variera mellan både tre och fyra spelare i backlinjen”.
 

Noterbart i övrigt, matchen var så pass bra utförd att Fonseca valde att ge spelarna ledigt under måndagen. Inte helt vanligt i Roma.

Primavera-laget övertygar, och det rejält
Med Alberto De Rossi vid rodret radar primaveralaget upp seger efter seger i den italienska ungdomsfotbollen. I helgen övertygade man återigen och slog Juventus med hela 4-2, den sjätte vinsten på de sju senaste matcherna och självklart är man i topp, just nu med hela åtta poängs ledning. Förra helgen slog man Lazio med hela 4-0, bara en sån sak liksom!

I det här laget finns flertalet spelare som är värda att hålla ett öga på och som vi såklart hoppas får ett lyft in i A-laget. Några har vi redan sett blivit uttagna i Fonsecas trupper. Men för att kort ge bara ett par namn så är Ruben Providence (19-årig ytter från PSG), Ebrima Darboe (19-årig central mittfältare); Nicola Zalewski (18-årig vänsterytter) och Tomasso Milanese (18-årig central mittfältare) några av namnen som kan vara värda att lägga på minnet. Som ni kan se i tweeten nedan - A-lagsgubbarna har redan börjat spana in det här gänget! 
  Totti med COVID-19
Mycket från Sky Sport Italia idag men det var också de som var först med att rapportera att vår Roma-ikon Francesco Totti har rapporterats testats positivt för COVID-19. Detta efter en lätt feber.

Några fler symptom rapporteras inte finnas hos Totti som redan sägs vara nästintill frisk igen.
  Fler Totti-nyheter gör gällande att dokumentären om Totti, ”Mi Chiamo Francesco Totti” nu har gått upp på de italienska streamingsajterna. Undertecknad gjorde ett försök att se om det gick att streama i Sverige, tyvärr gick jag bet på den uppgiften, men hoppas filmen är ute inom kort även här uppe i norr.

Inbrott hos Fonseca
Vi noterar även att Paolo Fonseca råkat ut för ett inbrott. Enligt flera italienska nyhetsmedier ska Fonsecas hus ha blivit rånat när Fonseca själv befann sig på Trigoria och laddade upp för Fiorentina-matchen.

Fonsecas fru och son var själva inne i Rom under tiden vilket gjorde att huset stod tomt. Rånarna rapporteras ha kommit över klockor och dylikt upp till ungefär en miljon svenska kronor. Enligt bland annat calciomercato.com ska rånet vara så pass planlagt att polisen tyvärr inte lyckats ta några fingeravtryck eller liknande.  

Sportchefsrollen då? 
Jo det kanske ni undrar som avslutningsknorr på svepet - Vad händer med sportchefskarusellen. Intet nytt där. Tolkar vi de italienska nyhetsmedierna så är Hamburgs Boldt nästintill helt avskriven. Istället verkar Lilles hyllade chef Luis Campos vara nummer ett på önskelistan. Surrade även till om att Shaktar Donetsks nuvarande sportchef Jose Boto skulle vara ett namn av intresse, oklart med sanningshalten där men visst finns det en koppling till vår portugisiske tränare. 

Luis Campos - Näste sportchef i Roma? 

Angående Campos finns det dock flertalet intressenter vilket gör att, i alla fall undertecknad tror att det nog ska krävas något extra för att Campos väljer Rom - Men hoppas kan vi ju göra! 
 

Erik Winell@ErikWinell2020-11-03 18:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?