Lagbanner
Roma-svepet: Totti vinner en "Oscar" och stämningen efter derbyt
Får Mkhitaryan fortsatt förtroende i Roma med Mourinho på tränarbänken?

Roma-svepet: Totti vinner en "Oscar" och stämningen efter derbyt

Näst sista Roma-svepet för den här säsongen och vi tar avstamp i både den italienska film-cirkusen, rubrikerna efter derbyt och vad Mourinho hittar på i väntan på signerigng.

Vi fick till sist en seger - Rubrikerna efter derbyt

Paulo Fonseca hade, tills i lördags kväll inte vunnit ett enda derby. Därtill varit helt klappusel när det kommer till att besegra något av Serie A:s topplag. I Fonsecas sista derbychans ville sig dock saker och ting annorlunda. AS Roma vann med 2-0 mot antagonisterna från den ljusblå delen av den eviga staden! 

Just detta trendbrott var en av de största rubrikerna från derbyt och Fonsecas gäng hyllades för att ha lite mer derbygnista under lördagen än Lazio
"Jag är nöjd för att vi vann derbyt och vill dela detta med våra fans. De har alltid stöttat oss och jag ville verkligen bjuda dem på detta", sa Fonseca till DAZN efter matchen. 

"Vi spelade bra, spelarna var fokuserade och vi lät aldrig Lazio spela på det sätt de ville", fortsatte portugisen. 

Darboe övertygar - Får Mourinho att tänka nytt om defensiv mittfältare? 
En annan rubrik rör såklart Roma-talangen Ebrima Darboe som nu noterades för sitt första derby och ännu en övertygande insats. 
"Jag tycker att hela laget förbättrat sig sedan Darboe kom in. Han är så ung men har ändå ett så stort mod och förbättrar hela balansen i laget. Det är sällsynt att hitta någon så ung som är så mogen och lugn med bollen", berättade Fonseca. Vi på Roma-redaktionen kan inte undgå att än en gång lyfta Darboes underbara statistik efter ännu en succématch.  Dzekos sista derby?
Edin Dzeko var en annan spelare som fick motta hyllningar efter lördagen och dennes, kanske, sista derby. Dzeko noterades för en assist och var starkt bidragande till att Lazio-försvaret konstant fick jobba hårt där bak. 
"Jag gillar inte att kolla tillbaka så mycket, det finns alltid saker att ångra. Men hursomhelst såg vi det här derbyt som en viktig match och till slut spelade vi som ett riktigt lag. Vi vann det här derbyt både för Fonseca, för oss, för fansen och för klubben", berättade den bosniske anfallaren som också fick stående ovationer av sina lagkamrater när han gick av. Kanske just ett tecken på att det är dennes sista derby? 
Betygen från Gazzettan: 
Fuzato 7,5 - Karsdorp 7, Mancini 7, Ibanez 5, Peres 5,5 - Cristante 7, Darboe 7,5 - Mkhitaryan 7, Pellegrini 6, El Shaarawy 6 - Dzeko 7
  Totti vinner en "Oscar"
Inte den riktiga "Oscarn" kanske först och främst ska sägas utan detta rör det italienska filmpriset David di Donatello och då priset för bästa dokumentärfilm. Filmen som vann är den vi skrivit om tidigare, Mi Chiamo Francesco Totti som berättar om hela Tottis karriär. 
Mourinhos planer börjar utkristalliseras
Jose Mourinho intar alldeles snart den officiella tränarstolen i Roma, men innan dess sägs han ha mycket fokus på att planera inför sitt återtåg i den italienska fotbollen. Det har tidigare skrivits att både Daniele De Rossi och Walter Samuel finns på listan som tänkbara assistenter till Mourinho. I veckan skrev även Sky Sport Italia att Marco Amelia finns på "The Special Ones" önskelista. 
 
Bland spelarna utåt sägs Mkhitaryans framtid vara i farozonen då de bägge har gått i klinch under sejourer i tidigare klubbar. Enligt Tuttomercatoweb ska Mkhitaryan, som vart en klippa i årets Roma, ha ett möte med Mourinho i dagarna för att diskutera framtiden. Det gäller även Dzeko och Karsdorp som Mourinho sägs fundera mycket över enligt Gazzettan. 

På ingång är det främst ett anfalls- och ett mittfältsspår som rapporterats om i dagarna. Längst fram är känslan fortfarande att det är Andrea Belotti som står högst upp. Det har även pratats om Vlahovic (prislapp på 80 miljoner euro) och Alexander Isak som plan B:s. 

Tuttomercatoweb har även skrivit om att Lilles Renato Sanches kan vara ett namn för Roma. 23-åringen har rutin från massvis med klubbar och gör det nu bra i ett titeljagande Lille. 

Vi kanske också kan tilägga att Roma väntas sälja både Lopez och Olsen. Då också att Rui Patricio, Yann Sommer, Juan Musso och Mike Maignan finns som namn på möjliga ersättare. 

 

Erik Winell@ErikWinell2021-05-17 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?