Lagbanner
Roma-svepet: "Vem var det som kastade?"
Veckans Roma-svep. Om snöbollar.

Roma-svepet: "Vem var det som kastade?"

En förlust, en seger. Så summerar vi den här veckan. När det kommer till snöbollskriget i Norge är det dock ingen som vet.

Veckans snöboll(ar)
Vi lägger förstås en hel del fokus på den snöbollskastningen som skedde i närheten av polarcirkeln i förra veckan. 

Allt började med att några norska Roma-intresserade fick för sig att motta en lyra snö mot Jose Mourinho när denne skulle skriva autografer åt några av de norska Roma-fansen. Mourinho vände argt på klacken och i efterföljande presskonferens fick det norska konstgräset en rejäl salva. 

Men det var inte slut på snöbollskastandet bara för det. 

Istället fick en trött Tammy Abraham också ta emot en del kramad snö när han steg av förlustmatchen mot Bodö. Abrahams reaktion, en riktigt arg blick.
Men det var inte slut där.

Veckans norrmän
Bodö Glimt vann som sagt matchen mot Roma på Aspmyra Stadion. Men det var inte det mest centrala efter matchen. 

Istället sägs Romas målvaktstränare Nuno Santos ha mottat ett par knytnävar mot folket i Bodö Glimts ledarstab direkt efter matchen. Den norska klubben gick efter matchen ut på sin hemsida och sa att de dels har polisanmält händelsen, dels har videobevis på att just detta skett. 

"Han tog mig i nacken och tryckte mig mot väggen", sa Bodös tränare Kjetil Knutsen eferåt.
  Roma å sin sida dementerade detta kraftigt och sa sig inte ha varit skyldiga till detta. 

Efter matchen mot Salernitana kommenterade Mourinho själv detta. 
"Vi är civiliserade människor i Roma. Vad som händer på plan stannar där. Det finns ingen i vårt lag som kan tänka sig vänta i 45 minuter för att slå någon i ansiktet". 
Med en tydlig blinkning till det som Bodö anklagat Roma för. 

Torsdagens returmöte blir hyperintressant! Även utan snöbollar! 

Veckans comeback

Självfallet är det Leonardo Spinazzola som efter nästan nio månaders frånvaro på grund av sin avslitna hälsena var tillbaka på Stadio Olimpicos löparbanor. 

Spinazzola fick stora hyllningar när dennes namn ropades upp av speakern. Ett fullsatt Stadio Olimpico bjöd nog världens (i alla fall sommarens) bäste ytterback all anledning att le. 
  "Spina" skrev själv på Instagram efter matchen: 
"Jag har saknat allt med detta. Tack alla". 

Snart kanske han är tillbaka i spel också. Några matcher återstår av säsongen. 

Veckans segersvit
Det krävdes en gastkramande vändning de sista tio, men Roma kunde till sist stå som segrare mot bottengänget Salernitana i söndags. 2-1 skrevs slutresultatet till och Roma är nu elva matcher utan förlust i Serie A. 

En svit som gör att det nu endast är Barcelona och Liverpool som har bättre ligasviter just nu. 

Här är hela listan, som det står idag måndag.

Barcelona 15
Liverpool 12
Roma 11
Milan 10
Strasbourg 9
Lille 8
RB Leipzig 8
Bayern Munich 7
Stade Rennais 7
Inter 6


Veckans mercatorykte
Nicolo Zaniolo fortsätter att ryktas till både Juventus, Napoli och diverse andra rivaler men de ryktena har florerat ett tag. Istället tar veckans svep tag i de (ta med saltet här!) engelska ryktena som placerar Jesse Lingard i Mourinhos lagbygge. Lingard blir kontraktslös efter sommaren och kanske är Mourinho rätt namn att ta "Lingardinho" tillbaka i det rampljus han hade under sin korta succésejour i West Ham.

Veckans publikfest
Stadio Olimpico. Fullsatt. Grazie Roma!
 
Veckans intervju
Inför matchen mot Bodö så tog sig Mourinho en promenad i det norska arktis. Med solglasögonen nere försökte hann undkomma Sky Sport Italia som dock lyckades skämta lite med honom att Mourinho gömde sig för de italienska journalisterna.

När Mourinho fick se en av de norska tidningarnas förstasidor blev han dock kort. På förstasidan stod "Lycka till" och en hel del bilder med blickar mot Romas 1-6-förlust senast. Mourinhos reaktion - Gå därifrån och så var den intervjun över.
 

Erik Winell@ErikWinell2022-04-11 17:28:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?