Lagbanner
Roma-svepet: "Vi visste att vi var starkare än Inter"
Dybala blev återigen stor matchvinnare när Roma besegrade Inter i lördags.

Roma-svepet: "Vi visste att vi var starkare än Inter"

Veckans svep har bra studs i bägge fotbollskorna. Lördagens seger över Inter var efterlängtad. Minst sagt!

Mancini: "Vi visste att vi var starkare än dem"
Gianluca Mancini var såklart nöjd över segern. Olikt en del Roma-fans var han dock segerviss redan på förhand.
"Vi spelade vår bästa match den här säsongen sist mmot Atalanta. Där förlorade vi men vi visste att vi var på rätt väg. Till och med efter att Inter gjort sitt första mål så visste vi att vi var starkare än dem", sa Mancini efter matchen. 

Mancini berättade också om hur Mourinho (som följde matchen i lagbussen på någon väg...) peppade laget innan avspark.
"Mourinho motiverade oss genom att prata om att vi skulle spela inför fientliga fans. Det är viktigt att gå in på arenan med bestämdhet."
  Löpsedlarna efter Inter-segern
Vi kan också passa på att traska genom rubrikerna efter lördagens stormatch. Här är ett urval.
Gazzettan: "Katastrof för Inter - Mourinhos Roma erövrar San Siro. 
Betygen i Gazettan: Rui Patricio 5.5; Mancini 6, Smalling 7.5, Ibanez 6; Celik 5, Cristante 6.5, Matic 6.5, Spinazzola 6.5; Zaniolo 5.5 (41' st Belotti sv), Pellegrini 6.5 (36' st Camara sv); Dybala 7 (13' st Abraham 6.5)

Corriere Dello Sport: "Mourinho sänker Inter. Ligan fortsätter med Roma och Napoli som de stora vinnarna. Dybala och Smalling paralyserar hela San Siro". 
Betygen: Rui Patricio 5; Mancini 6.5, Smalling 8, Ibanez 7; Celik 6, Cristante 6.5, Matic 7, Spinazzola 7; Zaniolo 6.5 (41' st Belotti sv), Pellegrini 7 (36' st Camara sv); Dybala 7.5 (13' st Abraham 6).

Tuttosport: "Mourinhos Joya (Juvel = Dybalas smeknamn) skickar ner Inter"

Min egen åsikt om vem som var bäst? Såklart. Paulo Dybala. Jag tror att Inter var lagom sura över att man inte lyckades värva honom i somras.

Damlaget tar viktiga segrar - Nu väntar historisk debut i Champions League
Roma Femminile fortsätter också dem att imponera stort i Serie A, och i Europa. Under torsdagen säkrade laget nämligen plats i damernas Champions League efter en övertygande seger mot Sparta Prag (totalt 6-2). Lotterna till grupperna dras under dagen.

Damerna hann också med att totalt köra över Parma i ligan i helgen. 5-0 blev det i en seger som innebär att Roma står som tvåa i en superjämn tabelltopp. Mellan ettan (Inter) och sexan (Sampdoria) skiljer endast fyra pinnar! 

I och med att giganten Juventus redan tappat poäng i Serie A så både tror och hoppas jag att vi får en riktigt spännande avslutning i damernas Serie A denna säsong. Kanske kan Roma vara med och slåss om Scudetton. I Europa är det nog mest se och lära. Italien är en bra bit bakom giganterna i Frankrike, England, Tyskland och Spanien. Jag tror också att det går att hålla Romas damer på samma nivå som ett mittenlag i damallsvenskan här hemma. Så hoppas inte för mycket på Roma Femminile i Europa. 

UPPDATERING. Här är Romas grupp: Wolfsburg, Slavia Prag, Roma och St Polten. Laget kunde knappt ha önskat sig en lättare grupp sett till de andra seedningsgrupperna.
 
Pellegrini tveksam inför Betis-matchen
På torsdag väntar återigen Europa-spel för Romas herrlag. Olimpico är återigen slutsåld. En som dock är lite tveksam är vår kapten Lorenzo Pellegrini som fick en liten sträckning i benet under matchen mot Inter. Det ska inte vara någon fara men jag både tror och hoppas att Pellegrini vilas i den matchen. 

Romas sportchef vinner pris - Bästa mercaton! 
Det finns en hel del priser i den moderna fotbollen. Ett sådant är Football Summits årliga pris för bästa transfermarknad. I år gick det till Romas sportchef, Tiago Pinto, som i och med värvningarna på fri transfer av Dybala, Matic och så vidare prisades med Football Summit Awards pris för bästa transfermarknad. 

Undertecknads åsikt. Visst är det trevligt men är det inte på fotbollsplanen spelet ska avgöras? 

I övrigt kan vi också se att Romas brasilianska, Andressa Alves, vann pris som bästa kvinnliga spelare på sociala medier. Nog är det en speciell prisutdelning med ganska udda kategorier. Samma pris på herrsidan vanns av Fiorentinas Antonio Rosati.

Erik Winell@ErikWinell2022-10-03 12:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?