Lagbanner
Roma-svepet: "Ynglingen bar Roma"
Tre poäng mot Hellas satt långt inne.

Roma-svepet: "Ynglingen bar Roma"

Roma fick kämpa hårt för tre poäng mot Verona under måndagskvällen. Men till sist, tack vare en ung grabb, hamnade alla tre pinnar hos Roma. Här är veckans svep.

Veckans avgörande...
Det är förstås Cristian Volpatos fenomenala inhopp under matchen mot Verona. 18-årige Volpato kom in i den 57:e minuten vid ställningen 1-1 och gjorde därefter matchen till sin. Ett mål och en assist gjorde att Roma till sist kunde besegra Hellas Verona med 3-1. 
"Mourinho sa till mig att jag skulle in direkt. Jag hann knappt värma upp men jag är glad att jag kom in med rätt energy.", sa Volpato till DAZN efter matchen. 
Volpato som är Romas yngste spelare ville också berätta om sitt tålamod kring sin utveckling. 
"Jag vet att jag är yngst i laget. Jag måste ha tålamod", avslutade Volpato i intervjun. 

Veckans Totti... 
En annan som var riktigt nöjd med avslutet, förutom Curvan som Volpato firade med, var Francesco Totti. Totti som själv är Volpatos agent. 
"Jag är väldigt glad att han gjorde mål", sa han till Corriere Dello Sport. 

Veckans tabelltopp...
Klart att detta handlar om Roma Femminile som verkligen har börjat säsongen starkt. En imponerande vändning i Champions League förra veckan och nu efter helgens matcher så stor Roma som ensam ledare i Serie A. Detta efter en minst sagt viktig 2-1-seger bota mot Inter. Målskyttar i den matchen blev storstjärnan Annamaria Serturini och norskan Emilie Haavi. Noterbart, ingen av de tre svenskarna fick speltid i matchen.
 

Veckans skada... 
Såg ni smällen Zaniolo fick? Hellas Verona-mittfältaren hoppade in med dobbarna fram och med all kraft rakt in i den skadedrabbade Roma-anfallarens lår. Zaniolo kunde spela vidare men fick gå av efter halva matchen. 
Enligt Il Tempo så verkar det komma lugnande besked från Roma. En rejäl smäll och blåmärke men inte så mycket mer. Mourinho hoppas att Zaniolo kan starta mot Ludogoretz på torsdag. 

Veckans måltorka... 
Tammy Abraham gjorde visserligen mål i Europa League i torsdags men i Serie A är det ordentligt blött krut. Två, rentav tre, öppna lägen hade Abraham mot Hellas och att han inte lyckades få in bollen i nät gör att Abraham nu är en av de statistiskt mest underpresterande anfallare i Serie A. Med andra ord, Abraham har endast gjort två mål på sina 7 expected goals. Läge att näta i derbyt? 

Veckans mercatorykte... 
Kanske som en direkt effekt av Abraham, och Belottis, stora svårigheter att göra mål så ryktas nu Memphis Depay vara ett namn för Roma. Enigt calciomercato.com så är Roma ett av många lag som är intresserade av att sno åt sig Depay under januarifönstret. Juventus är också med i konkurrensen kring nederländaren. Vad tror ni? Skulle Depay göra det bra i Roma? 

Veckans skada II...
Romas MVP denna säsong, Paulo Dybala, lider just nu av sviterna från en avdragen framsida lår. Rehaben går dock riktigt bra och enligt flera italienska medier så verkar Dybala kunna återvända redan den 13:e november mot Torino. Imponerande isåfall med tanke på att Dybala först verkade vara borta året ut. 

Veckans skador III...
I och med att en av säsongens allra viktigaste matcher, Derby Della Capitale, ska avgöras på söndag så är det såklart bra att ta en kik mot de ljusblå i den eviga staden. Om Roma har bekymmer med skador är det samma läge i Lazio. De ljusblå tvingas nämligen klara sig utan både Immobile och Milinkovic-Savic i derbyt. Drömläge för Roma?

Erik Winell@ErikWinell2022-11-01 09:43:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?