Lagbanner
Roma-svepet: Zaniolo trycker på för högre lön
Mourinho var arg efter Europa League-förlusten mot Ludogorets.

Roma-svepet: Zaniolo trycker på för högre lön

Ikväll spelar Roma mot Empoli men veckans svep skickas iväg redan nu. Mycket handlar om Romas anfallstjärna, Nicolo Zaniolo.

Roma har erbjudit Zaniolo 3,5 miljoner euro - Anfallstjärnan vill ha mer
Få har nog undgått att Nicolo Zaniolo just nu är i kontraktsförhandlingar med Roma. Zaniolo sägs ha ångrat sin önskan om att gå till mittenlaget (...) Juventus, men kräver att Roma trissar upp hans lön - rejält. 

23-åringens kontrakt går ut 2024 och Roma har nu erbjudit honom ett kontrakt till 2027 och en lön på 3.5 miljoner euro per säsong.

Det verkar dock som att Zaniolo vill ha en bra bit över det och enligt både Gazzettan och Il Messagero kommer förhandlingarna intensifieras under landslagsuppehållet.

Supertalangen skadad - Mourinho får förlita sig på rutinen
Nicola Zalewski är en spelare som många romanisti håller väldigt högt, inte minst efter dennes avslutning på föregående säsong. I veckan ådrog sig Zalewski en ljumskskada som troligtvis håller honom borta till matchen mot Atalanta nästa söndag.

På skadelistan till kvällen står redan Wijnaldum, El Shaarawy, Darboe och Kumbulla. Zaniolo och Abraham sägs vara tillbaka.

Romas mittback uttagen i Brasiliens landslagstrupp
En av de mest konkurensutsatta landslag därute är onekligen det brasilianska. En som precis klarat sig dit är Romas 23-årige mittback Roger Ibanez. 
"Det är en barndomsdröm som går i uppfyllelse. Idag är en av de bästa dagaran i hela min karriär", säger Ibanez efter att i veckan fått beskedet att han är uttagen till träningsmatcherna mot Ghana och Tunisien.

Återstår att se om Ibanez också lyckas ta sig hela vägen in till VM-truppen.

"Flopp"-backen nära Galatasaray
Ett tecken på att sommar-mercaton är över är att spelare som inte riktigt är nöjda börjar spana mot den turkiska högstaligan. Så verkar det också bli i fallet Matias Vina som nu verkar nära Galatasary.

Vina har inte alls lyckats imponera på Mourinho och nu sägs en affär vara klar mellan Roma och Galatasary. Flytten väntas bli klar i januari och den uruguayanske ytterbacken kommer att gå för cirka 13 miljoner euro.

Mourinhos ilska efter förlusten mot Ludogorets
Veckan som gick ramades också in av en förlust mot Ludogorets. En förlust som innebar andra raka torsken. 
Mourinho var arg efteråt. 
"Det känns som allt går emot oss. Lyckligtvis var det inte en avgörande matcher, det återstår fem matcher."
På frågan om försvaret som var riktigt rörigt svarade Mourinho.
"Jag vill inte prata om endast backlinjen. Det är hela laget som försvarar som en helhet."

Utsålt i Europa League
Trots två dåliga insatser verkar Roma-hajpen leva kvar i Rom. På torsdag är det dags för Europa League mot HJK Helsingfors och även då blir Stadio Olimpico slutsålt, fjärde raka matchen för den här säsongen.

Matchen mot Atalanta på söndag? Slutsåld sen länge. 

Erik Winell@ErikWinell2022-09-12 08:07:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?