Lagbanner
2021-05-02 20:45

Sampdoria - Roma
2 - 0

Sampdoria - Roma 2 - 0, same shit different wrapping

Sampdoria - Roma 2 - 0, same shit different wrapping

Några nya startspelare, Fuzato och Santon, men det såg ut precis som vanligt. Skadebekymmer tvingade Mister att spela både Dzeko och Mayoral samtidigt vilket inte fungerade så dåligt, men resten av individerna/laget/strukturen är inte tillräckligt bra. Att vi förlorade matchen i sig var väl mest en parentes, för detta fuskbygge måste rivas och byggas om från grunden. 

Matchen då?

Mayoral fick ett kanonläge efter mindre än två minuter, men tvekade och det hela slutade med en hörna. Sedan dröjde det ytterligare tio minuter innan det blev någon målchans och då var det Gabbiadini som missade bollen från från fem meter. Minuten senare hade vi ett anfall efter fint samarbete där Mayoral sköt ett skott, men en back (!) lyckades nicka bort det försöket. Dzeko tog sig sen förbi på vänsterkanten, men på hans luriga inspel fanns ingen bortaspelare i boxen. Kumbulla gjorde en ful bentackling på en hemmaspelare, men han fick mest ont själv. Man befarade knäskada, men det gick att fortsätta. Märkligt nog fick albanen inte gult kort i situationen. Dzeko gjorde ett mål, men det var klar offside och Christante åkte på ett gult kort. Mkhitaryan gjorde för ovanlighetens skull en usel passning på egen planhalva rakt i gapet på sampspelare. Endast turen skilde oss från underläge då det efterföljande skottet hamnade 1/2 meter utanför stolpen. Den första halvleken avslutades med att Christante riskerade ett andra gult kort efter en klantig tackling och Fuzato gjorde en Pau Lopez, dvs passade bollen rak till en bortaspelare. Denna gången visades ingen pardon utan hemmalaget kunde ta ledningen. Man undrar hur synapsernas banor går hos vissa ibland, speciellt när matchuret står på 44:50 och man opressad försöker sig på ett kort passningsspel i stället för att skicka bollen åt, ja, ett varmt ställe så att säga. Denna händelse kapslar in hela vår säsong, där naiv katt- och råttafotboll säkerligen kostat oss minst 50% av alla våra baklängesmål.

Den dra halvleken blev tyvärr inte bättre, utan liknade mest skolgårdsfotboll. Ibanez ersatte Kumbulla i den 64:e minuten, innan dess hade det hänt absolut noll och ingenting. Direkt på signalen skickades en långboll mot vår backlinje och efter en skarv blev en hemmaspelare fri. Vart Mancini befann sig är ytterst oklart och Fuzato som stod som fastfrusen inne i målet täckte endast ca 10% av målet. Självklart blev det 2 - 0 där och game over, trodde man. Direkt därpå kom dock reduceringen, men tyvärr så var Dzeko offside i förspelet.  Fonseca gjorde sen ett dubbelbyte när Santon ersattes av Karsdorp och Mayiral av Pastore. Mancini fick sen först gult kort och strax därpå fixade han en straff när hans inlägg tid handen på en hemmaback. När Dzeko ställde upp sig för skott försvann dock allt hopp. Från 11 meter har han bränt 4 av 7 tidigare för Roma och så klart lade han en lam straff som enkelt räddades av hemmamålvakten. Resten av halvleken spelades mer eller mindre bara av och av intresse fanns bara att notera bytet där Villar ersattes av Darboe från primaveran som spelade enkelt på det centrala mittfältet. 

Våra spelare är inte tillräckligt bra och vår coach har totalt missbrukat truppens egenskaper, men man kan inte heller blunda för hur mycket vårt så kallade EL-äventyr har påverkat slitaget på truppen. Totalt har vi spelat 14 extramatcher mitt i veckan under säsongen och om man jämför med många av de andra lagen som räknas till toppen så är 8 av dem slutspelsmatcher. FIGC har inte heller hjälpt oss när de tvingar oss spela torsdag/söndag i stället för torsdag/måndag. 

Vi gamla romanisti har varit här förut, djup nere i avgrunden, men vi vet att det kommer vända, men aldrig hur lång tid det kommer att ta.

Arrivederci

Arne Holmgren2021-05-03 09:38:41
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?