Lagbanner
Säsongens första Roma-svep & så slutar Serie A
Säsongens första Roma-svep - Kan vi få ytterligare en titel i vår?

Säsongens första Roma-svep & så slutar Serie A

Ikväll spelar Roma inför fullsatt(!) hus i träningsmatchen mot Shaktar Donetsk. Nästa söndag är det dags för den riktiga cirkusen att dra igång! Självklart trycks också då Roma-svepen igång!

Innan vi tar oss genom veckans nyheter - Allt mercato-relaterat finns sammanställt av vår skribent Ossian Lindström i separat artikel.

Roma lanserar två-plus-tröja
Idag, söndag, så gick Roma ut med hur laget kommer se ut när det vankas bortamatcher under kommande säsong. Det blir helvitt, till och med klubbloggan är vit. 
 

Första gången som Pellegrini och gänget bär denna tröja är ikväll i matchen mot Donetsk. 

Mycket tyder på att detta är den sista bortatröjan som New Balance gör för Roma. Något som jag personligen gillar då jag tycker att det alltför ofta blivit lite två-plus över alltihopa. Nike var vassare och nu är förhoppningen att Adidas (vad det verkar) kan göra riktigt vassa grejer med hjälp av en hel del retro-inslag.

Denna tröja? Av mig får den också två plus i betyg. Knappt godkänt.

Orkar ni en arena-runda till - Friedkins vill ha en ny!
Det eviga projektet med en ny arena i den eviga staden talas ofta om som en parodi. Den här veckan var det mindre parodiskt när Il Tempo skriver att Roma hittat ett nytt område att placera arenan på. 

Lokaliseringen av den nya arenan har också varit en oändlig fars men nu är det alltså ett nytt ställe som avses, nämligen Pietralata. För er som är bekanta med Rom är detta nära floden Aniene och en bit utfrån stadskärnan. 

I september hoppas klubben få presentera en ny rapport där förutsättningarna för en ny arena lanseras mer grundligt. Den som lever får se, men hoppa verkligen inte över bäcken ännu!

Missat VM - Roma åker till Japan
I höst är det dags för det minst sagt omstridda världsmästerskapet i Qatar. Eftersom Italien missade att kvala in dit så blir det en del spelare som slipper en Qatar-resa i höst. För att råda bot på detta så skriver Corriere Dello Sport att José Mourinho bokat in en resa med laget till Japan. 

I Japan kommer man bland annat spela mot F-Marinos och ett par ytterligare japanska gäng. En hel del spelare, som exempelvis Dybala, Patricio och Abraham lär dock missa denna resa utan istället kämpa på för att ta hem VM-bucklan.

Zaniolo får sig en känga - av förbundskaptenen
I tidningen Il Giornale fick Roberto Mancini i veckan uttala sig om sin tidigare favorit, Nicolo Zaniolos mognad.
Mancini var kritisk.
"Han är fortfarande så begåvad som han var för några år sen. Men tiden går fort och jag tror att Zaniolo måste skynda för att nå den nivå han kan".

I ett mer konkurensutsatt Roma med både Dybala och Belotti in som starka nyförvärv i offensiven kan det bli än trängre för Zaniolo. Personligen tror jag inte Mourinho ser Zaniolo som startmaterial i sin första-elva.
Vad tror ni om Zaniolos fortsättning i Roma?

Hajpad träningsmatch väntar - Romanisti längtar efter den här säsongen
Få fotbollsintresserade har nog missat Paulo Dybalas maffiga presentation i EUR-området. Tusentals Romanisti slöt upp och det visar verkligen den stora hype som Friedkins har skapat kring I Giallorossi. Det var länge sedan jag personligen kände sådan tillförsikt till Roma inför en ny säsong, sen kan skador ske och så vidare men även där finns det en bredd som vi inte varit i närheten av på senare år. 

Apropå den hajp så är det nu klart att Stadio Olimpico kommer vara helt slutsåld ikväll när Roma möter Shaktar Donetsk i genrepet inför Serie A-premiären. 

De Rossi nära nytt tränaruppdrag - Till Sicilien
Daniele De Rossi har en dröm att någon gång i framtiden få leda Roma. I väntan på det och för att få mer erfarehet så har nu De Rossi nästan gjort klart med ett nytt uppdrag, nämligen Palermo. 

Detta enligt Il Tempo som skriver att slutgiltigt beslut tas inom tio dagar. Palermo gick upp från Serie C den förra säsongen och har även gått ihop med City Football Group, där Manchester City är den stora maskinen.

En vecka kvar - Så tippar jag
Slutligen. Innan vi tar och laddar upp inför kvällens träningsmatch kanske det också är dags för ett kamikaze-tipp. Såhär tror jag Serie A 22/23 slutar. 

1. Juventus
2. Inter
3. Roma
4. Milan
______________________________
5. Atalanta
6. Fiorentina
______________________________
7. Napoli
8. Lazio
9. Sassuolo
10. Torino
11. Hellas Verona
12. Monza
13. Bologna
14. Udinese
15. Sampdoria
16. Empoli
17. Spezia
_____________________________
18. Lecce
19. Salernitana
20. Cremonese. 

Vad tror ni? 

Sist, så att ni inte missar. Roma premiärspelar borta mot Salernitana söndag kväll nästa vecka. Daje! 

Erik Winell@ErikWinell2022-08-07 13:24:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?