Lagbanner
Spezia Roma 0-2: Roma på CL-Plats
Tammy Abraham står på fem Serie A mål säsongen 22/23.

Spezia Roma 0-2: Roma på CL-Plats

Ett lugnt och kontrollerat Roma behärskade Spezia på Stadio Alberto Picco och fortsätter vara obesegrade 2023. Roma upp på Champions League plats.

Ingen transferta för romani innebar en tom bortaläktare och ingen Nicolo Zaniolo innebar Stephan El Shaarawy bredvid Paulo Dybala. En Stephan som alltid gör jobbet bidrog idag med det viktiga 1-0 målet precis innan 45 minuter spelade. Chris med långbollen, Tammy med skarven, Stephan och Paulo med samarbetet. Splendido! Innan ledningen skapades det för lite av Roma, men samtidigt gavs inte chansen till Spezia som aldrig blev farliga under första halvlek.
Spezia brister förvisso i kvalitet mot Roma, men har gjort det bra i närtid mot Atalanta med två mål på 30 minuter och är ett skickligt omställningslag med Gyasi, Verde och Holm, vilket kunde straffat Roma om halvtid slutat mållöst och Roma därmed tvingats förr eller senare skapa mer framåt. Men Roma gav inte Spezia möjligheten till omställningarna i och med ledningsmålet samt tack vare ordinarie trio längst bak och Matic på mitten. Mourinhos matchplan blev perfekt!

Dubbelbytet från Gotti inför andra halvlek fick aldrig effekt eftersom Tammy är tillbaka. 2-0 efter en vacker auktion med tunnel, rörelse och avslut. Tammy som hittat form efter målet på San Siro och samarbetet med Dybala. Ett måste om Roma ska fortsätta klättra. Engelsmannen har nu stått för fem mål på 19 matcher vilket endast är ett mål ifrån förra säsongens produktion på samma antal matcher. Mycket spännande när Napoli väntar nästa helg. 



Såklart fortsätter rubrikerna kring Paulo Dybala och som romanista får man aldrig nog eftersom gång på gång är han helt avgörande. Återigen delaktig i båda Romas mål och måste nu hålla sig skadefri när Roma på riktigt utmanar om en toppfyra placering och en cuptitel. Men som alla vet har juvelen skadehistorik och kommer inte kunna bära Roma i alla matcher. Om Zaniolo för tillfället räknas bort är alternativen ett frågetecken för Mourinho om han fortsatt ska spela Tammy ensam om Dybala är skadad eller roteras. En frisk Pellegrini kan såklart flyttas upp offensivt, men utöver det behöver Mourinho pröva något nytt. Förhoppningsvis är Paulo fortsatt skadefri och bär Roma vidare, men när februari månad börjar med Serie A, Coppa Italia och Europa League kommer argentinarens kropp knappast orka med tre matcher i veckan. Mourinho får prioritera matcherna och implementera alternativen. 

Sammanlagt stod Roma enligt mig, för en perfekt insats uppe i La Spezia. Hållen nolla, ingen underskattning, utdelning på Tammy och El Shaarawy men framförallt (äntligen) tjänat in poäng på konkurrenterna i toppen och klättrat till en fjärdeplacering. Januari månad inleddes som ett måste om ligan ska leva och det gör den nu. All heder till Mourinho som trots missnöjda spelare i omklädningsrummet lyckats ta poäng i varje match och vänt om skutan från hösten. Nu väntar en veckas vila innan det största testet hittills under 2023 kommer, Derby Del Sole i Neapel. 


Roma 7.5

Paulo Dybala 7.0 


Grazie Roma! 

 

Melker GaddMelkerG_202023-01-23 00:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?