Lagbanner
Straffrysare avgjorde - Roma vinner Coppa Italia
Roma - Coppa Italia-mästare 2021

Straffrysare avgjorde - Roma vinner Coppa Italia

Coppa Italia-final. AS Roma och AC Milan hade bägge chansen att för första gången på damsidan vinna en stor titel. Vilka skulle stå pall?

Efter en berg-och-dalbane-säsong blev det till sist AS Roma som vann denna finalrysare. Coppa Italia-mästare 2021! Smaka på det. Detta också samma helg som Romas Primavera-lag på damsidan vinner Scudetton, också det efter en rysare. Jodå, på damsidan går Roma riktigt starkt den här helgen, det är bara att hoppas att herrarna lär sig av dessa hjältinnor! 

Tuff och tät match
Matchen då? AC Milan var knappa förhandsfavoriter (kom trots allt 14 poäng före Roma i Serie A) och var också laget som var klart bäst de första tjugo. Därefter tog sig Roma in mer och mer även om det var Milan som var spelförande. Romas försvarsled gjorde dock en exemplarisk insats och räknar vi heta målchanser vill jag ändå säga att det var knapp fördel för Roma.

Natasha Dowie (tidigare i Linköpings FC) var den som hotade allra mest men avsluten gick ofta över eller räddades av en av kvällens riktigt stora stjärnor, Roma-keepern Camelia Ceasar. 

Roma försökte komma runt på kanterna och Paloma Lazaro, Romas spanska anfallsstjärna fick sina chanser, men även hon brände dem. 0-0 i fulltid där vi också ska hylla mittfälts- och försvarskämparna Bartoli och Linari. 

Bernauer hade också ett ruggigt distansskott i den 95:e. Gick dock precis över men lyckan skulle komma tillbaka för Roma-mittfältaren... 

Straffrysaren
0-0 stod det också efter en tämligen tröttkörd förlängning. Det märktes att lagen hade en del minuter i benen. Således. Straffar! 

Storstjärnan i Milan. Vero Bocquete började. Räddning Ceasar! 
Roma satte den därpå följande. 
Grimshaw för Milan. Ny räddning från Ceasar. 
Roma satte sin. 
Cimini i Milan. Stolpe! Skulle Roma kunna ta det här? 
Bernauer... Stegar fram. Bredsidar in den i måååååååål! 
Eufori! 


Matchens lirare
Den tydligaste hjältinnan? Camelia Ceasar. Räddar två straffar (en av Milans går i stolpen men det hade ju Ceasar koll på. Rumäniens landslagsetta, Ceasar kom från Milan säsongen 2019 efter att aldrig riktigt fått förtroende uppe i norr. I Rom har hon dock blivit ordinarie och igår fick Milan lida för att de aldrig hittade en plats för Ceasar. 

Det ska också sägas, en sån här match där Roma vinner en titel finns det såklart hjältinnor överallt. Inte minst Romas rutinerade tränare och pionjär inom den italienska damfotbollen, "Betty" Bavagnoli. Taktiskt perfekt match och imponerande hur Roma lyckades stänga ner Milan. 
  Daje Ragazze! Det här var stort! 2018 drog damlaget igång. Nu är känslan att resan har börjat på riktigt! 
 
Till sist. Oj. Oj. Oj. Vad länge det var sen vi fick se ett titelvinnande Roma lyfta en buckla och sjuda av eufori! Det var magiska bilder från Stadio Mapei igår. 

 

Erik Winell@ErikWinell2021-05-31 07:25:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?