Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-11-21 20:45

Genoa - Roma

UPPDATERAT EFTER CORONA I ROMA: The show must go on - Inför Genoa v Roma
Ska vi slippa domarfokuset ikväll?

UPPDATERAT EFTER CORONA I ROMA: The show must go on - Inför Genoa v Roma

Minns ni? Tiden innan landslagsuppehållet och vi hade ett Roma som bara sjönk ner i de venetianska kanalerna - På söndag ska vi försöka hitta flytförmågan igen.

Empoli, Zorya Luhansk, Udinese och Cagliari. Där har ni de fyra lagen som Roma har besegrat de senaste två månaderna. På tolv matcher. Rubrikerna runt Mourinhos bygge har inte varit särskilt positiva. 


Domare. Domare. Domare. Där har ni vad Mourinho har haft i tankarna de senaste månaderna. 

Istället har det vart fiaskon i det norska ishavet, bottenkänning i de venetianska kanalerna, en tränare som verbalt försöker klubba ner en norsk TV-reporter, en misstänkt komplott från den italienska domarkåren och såklart, en hel del skador. 

Är ni sugna på att dra igång igen? 

Skämt åsido. Med tanke på den lite mindre fina sejouren så har Roma inte släppt iväg alltför många landslagspelare under detta uppehåll. Istället har småskavanker fått behandlas - ja, jag kollar speciellt på Pellegrinis knä - och Roma har fått spendera timmar på Trigoria. 

Ska Zaniolo äntligen få lyfta igen? 

När laget nu kommer tillbaka är fler spelare redo att dra igång igen - och hörreni! Det är bara dryga två veckor kvar tills Spinazzola sägs vara tillbaka på plan. 

Till söndagens match mot Genoa var dock Pellegrini tveksam till start. Istället ryktades Zaniolo få ta en plats i elvan när Roma ska spela mot en av Mourinhos tidigare spelare, Andriy Shevchenko. Shevchenko som efter en mycket lyckad sejour i Ukraina nu får ta klivet in på Genoas tränarbänk. 

Men nyheterna om Pellegrini får ni nog slänga över bordet. Pellegrini sägs vara redo. Dock skiftas hans roll och han går in som klassisk trequartista, bakom BÅDE Shomorudov och Abraham. Mourinho ska alltså försöka med tvåmannaanfall för att få fart på fartyget igen. 

För Roma - Farligt att få spela mot ett lag med en helt ny tränare. Och det är inte vilken tränare som helst! Det här kan gå hursomhelst.

Förväntade startelvor: 
Roma (3-4-1-2) : Patricio - Ibanez, Mancini, Cristante - El Sharaawy, Darboe, Veretout, Karsdorp - Pellegrini - Abraham, Shumorudov 
Ryktas om en formationsändring som sagt. Trequartistan ska in - Frågan är om vi spelar med tre eller fyra i backlinjen. Ovannämnda är hur jag tror det kan se ut. 

UPPDATERING: Cristante och Villar har testats positivt för Corona efter landslagsuppehållet. Kumbulla går nog in som mittback. Bara hoppas att det stannar där och inte sprider sig i truppen! 
 

Genoa (4-3-3): Marchetti; Ghiglione, Biraschi, Vasquez, Cambiaso; Rovella, Badelj, Sturaro; Galdames, Buksa, Pandev. 
Skadade:
 Hernani, Bani, Destro, Fares, Maksimovic, Vanheusden.

Tre punkter inför
- Tvåmannanfallet? När ska Abraham och Shomurodov till sist börja näta på riktigt igen för Roma. Är det inte dags ikväll på Luigi Ferraris?

- Mourinho hade Shevchenko som spelare under ett av sina år i Chelsea, frågan är om det är dags för adepten att slå den äldre ikväll. Undertecknad hoppas att så inte blir fallet. 

- Zaniolo? Den som vi, innan korsbandsskadorna hade ett väldigt stort hopp till. Har energin rinnit ur grabben? Troligtvis blir det start på bänken ikväll men jag har inte gett upp hoppet om Zaniolo ännu. Killen ska allt kunna få ordning på form och knän igen!  

Hur slutar det? 
Roma är favoriter - Men den favoriten är bräcklig. Jag tror dock att vi vinner det här. Abraham nätar igen efter att ha varit iväg med England ett tag. 1-2. Tre välbehövliga poäng! 

Erik Winell@ErikWinell2021-11-20 09:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?