Lagbanner
Tisdagskrönika från Coronasoffan: Har vi börjat igen?
Det har inte varit muntert i Roma-lägren på sistone. Kan Zaniolo återigen bli den gnista som tänder igång spelet och laget?

Tisdagskrönika från Coronasoffan: Har vi börjat igen?

1-2 mot Napoli. Tredje raka förlusten i ett fotbollsår där Roma, om vi räknar från januari 2020, är sjätte sämst i hela Serie A. Det är inte särskilt muntert att vara Romanisti i dessa tider.

Det är ett öde Olimpico och ett håglöst Roma som försökt vakna upp från coronadvalan. Visserligen gjorde Nicoló Zaniolo äntligen comeback under söndagens förlustmatch borta mot Napoli. Visserligen var det stundtals en viss uppryckning från förra matchens pinsamma debacle mot Udinese. Men än en gång fanns det på det stora hela inte mycket att eldas igång på av Romas spel, av de många tomma ögonen och stundtals sega ben som sprang runt i det som var gårdagens Roma-elva. 

Trots hela tio förändringar från den senaste förlusten spelade Roma fortsatt utan karaktär och utan ett driv för att vinna. De få Champions League-drömmarna som fanns när vi drog igång efter Corona försvann direkt i och med förlusterna och nu verkar det som att även Europa League-platsen snart är bortom räckhåll. Både Milan och Napoli ser betydligt hetare ut än i Giallorossi. Illavarslande för en klubb vars kassakista inte direkt dignar av dollarsedlar. 


Och utanför planen är det kaos som vanligt. Frågetecknen om vem som styr och kanske framförallt vem som ska leda det just nu sjunkande skeppet Roma efter sommaren är alltjämt oroväckande stora. 

Pallotta har bannlyst sportchef Petrachi, uttryckt sitt fulla stöd för Fonseca och samtidigt sägs han (äntligen) vara redo att förhandla om att sälja klubben. Vart någonstans detta Roma siktar just nu oklarare än det tätaste höstdis över Tibern. Vad vi dock vet är att den plats där Roma befinner sig idag, den är väldigt dyster. 


Över klubben finns det också ohyggligt mörka ryktesmoln om flera klubbar som jagar de Roma-spelar som faktiskt presterar. Allra mest mardrömslika är förstås de moln som finns kring Zaniolos namn. Att Zaniolo har en potential utöver det vanliga har stått klart ganska länge. Att Zaniolo också har uttryckt sitt fulla stöd och sin vilja att fortsätta vara klubben trogen har också stått klart ganska länge. Men jag tror inte att det är ett Roma som agerar likt man gjort i corona-uppstarten, Zaniolo menar sig vara trogen. Tidigare i år fick Zaniolo motta en gåva från påven. I sommar krävs att Zaniolo får motta löften om en klubb som verkligen vill framåt. Inte om en klubb som spelas ut av Udinese. 

Det återstår åtta matcher av den här Serie A-säsongen, och därefter ett Europa League-slutspel. Som det ser ut just nu så kan vi väl bara låta den här säsongen bli nästa så fort som möjligt. 

Erik W@ErikWinell2020-07-07 07:02:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?