Lagbanner
2021-04-18 18:00

Torino - Roma
3 - 1

Torino - Roma 3 - 1 när man inte sätter sina chanser åker man dit till slut

Torino - Roma 3 - 1 när man inte sätter sina chanser åker man dit till slut

Fonseca satte ut fem spanjorer och bara två italienare i startelvan. Fazio var återigen tillgänglig och spelade för ovanligheten skull. 

Roma tog en snabb ledning där Mayorals skott vinkades av från assisterande. VAR såg dock helt annat på saken och godkände målet. Första halvleken bjöd dock inte på något överraskande spel, utan Torino gick framåt och lämnade oceaner bakom sig. Torinos formation såg mest ut som 2 - 4 - 4 och blev överspelade si sådär 5 gånger och vi hamnade i utmärkta lägen gång efter annan. Tyvärr var det Pedro som blev bollförande och han var minst sagt iskall i sina beslut. 

Mirante hade en del att göra under den första halvleken och han gjorde det bra. Vid ett tillfälle var han dock långsamt ner på ett skott och tappade bollen bakom sig. Tur för honom där att inte skruven på bollen gick mot eget mål. Fazio var dock väldigt nonchalant och det kunde straffat sig redan i den första halvleken. Ett annat problem var även att Ansaldi fick lov att slå flertalet inlägg med sin högerfot från vänsterkanten och man satt bara och väntade på att någon Torinospelare skulle nicka in en boll. Vi klarade oss i den första halvleken, men inte hela matchen. 

Tydlig var att Mayoral kändes isolerad och hade jobbigt som ensam anfallare. Sina landsmän hade han inte mycket nytta av då avståndet mellan dem var väldigt stora. Det var ingen bländande fotboll från något av lagen och felpassen avlöste varandra. Även Pedro var nere i eget straffområde och skulle tramsa med några meningslösa tvåfotsdribblingar. Så klart fungerade de inte och det blev ett kanonläge för Lukic. Vi tappade initiativet successivt under halvleken och hamnade i ett 5 - 3 - 1 - 1

Fonseca bör ut den minst sagt slarvige Pedro som borde gjort några mål eller i alla fall haft några assist. Mkhitaryan kom in, men även han var iskall under de sista 45 minuterna, han kom inte ens till någon målchans. Reynolds gjorde lite juniormisstag, men man undra om det inte handlade om Fonseca’s förmaningar om att passa sig ut ur alla situationer. Ansaldi fick ett läge att slå ännu ett inlägg och denna gång kom Sanabria före alla inklusive Mirante. 1 - 1 och inte orättvist. Villar tappade bollar efter onödiga vändningar på mittplan och Christante gjorde tre oprovoverade felpassningar rakt upp i gapet på rättvända Torinospelare. Bellotti löpte på en boll i kamp med Fazio och smällde på ett inte allt för svårt skott för Mirante. Italienaren i buren räddade dock skottet rakt ut och när Ibanez valde att stanna och titta på situationen kunde den precis nyinbytte Zaza bredsida in bollen i öppet mål. 

Diawara, som också precis blivit inbytt fick ett gult kort after att ha fällt Generalen bakifrån. Fonseca satte in Karsdorp för Reynolds och Dzeko för Mayoral, men det skulle inte förändra något. Ibanez dribblade i eget straffområde och det märktes att våra spelare inte var med mentalt. Villar fick lämna plats för Pastore i ett desperat försök att åstadkomma någonting, men inget hjälpte. Diawara fick ett andra gult kort efter att ha trampat en hemmaspelare och på tilläggstid försökte Fazio att bara hålla bort Belotti, men blev snoppad på bollen. Efter några snabba steg spelades bollen in till Generalen som avgjorde den reda avgjorda matchen, Ridå ner!

Kanske inte rätt att ta fram motorsågen, men lika ”hyllad” som Petrachi blivit för några transfers, så måste han sågas vid fotknölarna för förvärvet av Carles Perez. Jag vet inte vad han tillför, helt ärligt och borde kvala in på listan över våra absolut sämsta värvningar alla kategorier. Andra spelare håller inte heller måttet och man förväntar sig en Grande utrensning De Lux i sommar. Fazio, Bruno Peres och Juan Jesus kontrakt går ut i sommar och nu kan de inte tvinga sig kvar längre, det är i alla fall något.

Snart är Sassuolo i fatt oss och vi kanske missa Europa helt och hållet.

Arne Holmgren2021-04-19 13:51:21
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?