Lagbanner
Stadio Olimpico, 2021-09-23 20:45

Roma - Udinese
1 - 0

Tre pinnar - Men, varför Pellegrini?
Abraham och Mourinho fortsätter visa framfötterna.

Tre pinnar - Men, varför Pellegrini?

1 - 0 mot Udinese. På pappret helt okej och fint att Roma kunde studsa tillbaka efter förlusten senast. Men en viss utvisning bjuder på rejäl smolk i glädjebägaren.

Roma kom ut mot Udinese med frenesi och var anfallsglatt. De första tio bjöd på riktigt heta chanser, även om det inte blev något mål. Det grämde lite extra att Zaniolos nick mot ett nästan öppet mål endast resulterade i en stolpe. Vad han behöver det där första Serie A-målet nu! 

Udinese kom senare in i matchen mer men Roma fortsatte pressa och en hårt kritiserad Calafiori kunde till sist bjuda på lite av det som kom förra säsongen. 
Rushen och sedermera assisten in till Abrahams snubblande 1 - 0 var av hög klass. Fortsätt så Calafiori! 

Den andra halvleken var jämnare och kanske började Mourinho redan då snegla mot derbyt på söndag kväll. Udinese fick ett par heta chanser men det allra största utropstecknet. Pellegrinis armbåge i slutet av matchen. En armbåge som renderade ett andra gula och som därmed sätter Pellegrini på läktaren. Varför Pellegrini? Varför kunde du inte hålla dig lite lugnare? Är det någon spelare som vi absolut inte skulle få en skada eller avstängning på var det just Pellegrini...  

Säsongens bästa spelare borta i säsongens hittils viktigaste match. Det känns inte helt klockrent och skapar en viss oro i Roma-lägret. Samtidigt hoppas jag att detta innebär att Zaniolo får ta chansen att briljera mer. Med tanke på hur Zaniolo hetsade igång derbyt under pandemin är det hög tid att Zaniolo gör succé på ett riktigt derby. Med publik på planen! 

Matchens spelare? Med tanke på kritiken och hur svajig Calafiori har varit under försäsongen går det inte annat än att ta chansen och hylla Rom-grabben här. Bara hoppas att detta var en liten teaser inför Calafioris insats på söndag! 

Nu. Derby! 

 

Erik Winell@ErikWinell2021-09-24 11:37:41
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?