2020-10-03 20:45

Udinese - Roma
0 - 1

Udinese - Roma 0-1 och första trepoängaren för säsongen bärgad

Tack vare en raket från Pedro, ett förhållandevis starkt försvarsspel och Mirante som stod för några klassräddningar så kunde vi glädjas åt segern, mycket mer glädje var det inte att rapportera om från Udine.

Samma startuppställning som mot Juventus, men samma glöd var det inte. Ännu en gång fick vi bevis för hur svårt vi har mot lågt stående försvar. Lägg till en lite småsur och grinig Dzeko så fick vi en traditionell Romersk nagelbitare. Fördelen av det usla underlaget kan man bara spekulera om, men man borde väl kunna kräva mer av planskötarna på denna nivå? Spinazzola och Pedro tog sig förbi på vänsterkanten några gånger ibland fick de någon frispark med sig. Pellegrini lade dessa med konstig ansats och de hamnade uteslutande på motståndarpanna. Åt andra hållet var Mirante säkerheten själv när han vid flera tillfällen stoppade skott från Lasagna. Dzeko fick å sin del ett totalt friläge och bröstade snyggt ner bollen, men tyvärr fick han två tankar i skallen samtidig så i stället för skott eller lyftning gjorde bosniern båda sakerna samtidigt vilket resulterade i en skottlobb 8 meter över och 20 långt förbi. Vi fortsatte med vårt stillastående anfallsspel och mot Udineses 8 - 10 man runt eller i eget straffområde hade vi synnerligen svårt att få till några vettiga målchanser. Udinese lyckades med några snabba omställningar, men den unga backlinjen hade oftast bra koll. Dock var fallet inte så när en genomskärare till en fri Lasagna minuter innan pausvilan kunde givit hemmalaget ledningen. Ibanez sprintade dock ikapp och italienaren fick inte en iväg något skott, utan brasilianaren kunde bryta bort det försöket.

Den andra halvleken startade vi optimistiskt med flertalet inlägg i inledningen. Pedro hade även ett skottförsök som med en stor touch ställde hemmamålvakten totalt, men tyvärr seglade bollen retfullt strax utanför målramen. Minuter efter det kom matchens avgörande mål när Di Mayo stod för en indianare av rang då han spelade en passning i sidled till en helt fristående Pedro som med några rappa steg och ett ännu mer rappt skott krutade in 0 - 1 via den ena stolpen helt utan chans för Musso. Planen, eller om det var spelarnas bristande teknik gjorde matchen ganska trist att kolla på och hela tiden befarade man ett baklängesmål. Farligaste lägena för hemmalaget var ett hopslag precis framför målet där Okaka med tur fått in bollen, ett skott utanför av Okaka, samt ett skott från Molina efter att Pellegrini haft dykarskorna på sig i egen box och missade sen enkel mottagning och servade ett öppet läge för motståndarna. Fonseca gjorde för omväxlings skull några fler byten än vanligtvis, men med totalt sett var det väldigt håglöst från flera håll. Högst betyg tilldelas Mirante och Ibanez och nu ser vi med tillförsikt fram emot att transfermarknaden ska stängas så att vi vet vad vi har att jobba med och att vissa spelare kan börja fokusera på fotbollen på planen och inte bara på eventuella transfers