Sampdoria-Bologna 1-2: Säsongens första bortaseger

Sampdoria-Bologna 1-2: Säsongens första bortaseger

Saker och ting fortsätter att peka åt rätt håll i Bolognaland.

Bologna hade ännu inte vunnit på bortaplan när laget i söndags gästade Marassi. Med tanke på att laget har haft den fula ovanan att konstant underprestera i den här typen av matcher (det som brukar kallas ”prove di maturità” där laget kommer från en seger, har en gynnsam tabellposition och en överkomlig motståndare väntar), men den här gången fick vi äntligen (ÄNTLIGEN!) ett trendbrott.

I den första halvleken kom väl inte Bologna riktigt ur startblocken, Sampdoria skapade både flest och bäst chanser, men när väl Svanberg öppnade målskyttet blott två minuter in på den andra halvleken blev fortsättningen på matchen relativt behaglig.
Visst, lite slarv och någon missad målchans för mycket kostade laget på sig och hemmalagets Thorsby kunde något slumpartat kvittera efter att Dominguez och Skorpuski missförstått varandra, men sedan dröjde det bara en minut innan Arnautovic skickade upp Bologna i en ny ledning (fint framspelad av Svanberg).  

Österrikarens femte ligamål för säsongen blev till slut segermålet och efter tolv spelade omgångar hittar vi nu Bologna på en niondeplats med 18 inspelade poäng. Efter landslagsuppehållet som vi just nu befinner oss i väntar en hemmamatch mot Venezia och då är det med andra ord dags för ett nytt ”mognadstest”.

Redaktionens spelarbetyg:

Lukasz Skorupski – 7,5

Adama Soumaoro – 6,5
Gary Medel – 6,5
Arthur Theate – 6,5

Lorenzo De Silvestri – 6
Nicolas Dominguez – 7
Mattias Svanberg – 8
Aaron Hickey – 6

Roberto Soriano – 6,5
Musa Barrow – 6

Marco Arnautovic – 7

***
Andreas Skov Olsen – 6,5
Nicola Sansone – 6
Luis Binks – Spelade för kort tid för att betygsättas
Ibrahima Mbaye – Spelade för kort tid för att betygsättas
Sydney Van Hooijdonk – Spelade för kort tid för att betygsättas

Mikael Mansjö2021-11-12 09:27:33
Author

Fler artiklar om Bologna