Samuel Chukwueze, Piolis misslyckande?
Samuel Chukwueze

Samuel Chukwueze, Piolis misslyckande?

Med begränsad speltid har inte Samuel Chukwueze fått den start hos Milan som han hade hoppats på. Borde Pioli ha spelat han mer eller är hans begränsade tid på planen rättvis?

Samuel Chukwueze har med den begränsade speltiden ändå bevisat vad han kan bidra med på planen för Milan. Med ett färskt 3-3 resultat hemma mot Genoa där Milan såg nonchalanta ut så såg jag ändå en spelare som verkligen försökte och skapade chanser för Rossonero, och även bidrog till målet med ett inlägg till Florenzi, det var Samuel Chukwueze.


Chukwueze var i mitt tycke Milans bästa spelare på planen tills han böts ut, givet kan många tycka då hans styrka inte är försvarsspelet och vi hade lyckats vända till 3-2 och ville försvara vår ledning med ett få minuter kvar av matchen.


(Samuel Chukwueze)

En spelare som Samuel måste få chansen, även chansen att misslyckas med sina dribblingar. Pioli har i mitt tycke roterat in Chukwueze alldeles för få gånger, alldeles för många inhopp i slutskedet av matcher istället för att verkligen ge han fler chanser från start. Jag får en känsla av att det är som att ”stänga in ett lejon i en bur och begränsa hans spelutrymme”. 


Samtidigt som både jag och dom flesta har sett att Pulisic har gjort det bra på högerkanten och blir svår att peta, men samtidigt är det hälsosamt med rotation och varför inte testa Pulisic som nummer 10 mer, som vi gjort alldeles för få gånger eller låta han faktiskt få vila när vi får spela mer och mer matcher.


Piolis tid i Milan är mest troligtvis slut efter säsongen och jag hoppas verkligen våran nästa tränare ser mer i våran stjärna som han ändå är och spelar han mycket mer. Låt han misslyckas, låt Chukwueze få spela fotboll på sitt sätt. Att utmana på högerkanten, gå förbi och slå in en boll eller avsluta själv som han är bra på, det har vi redan sett.


Jag tror på dig, dom flesta tror på dig och även du vet dina kvaliteter, hoppas våran nästa tränare ser samma sak.  Forza Milan !

Christian Falkfalkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892024-05-06 13:18:00
Author

Fler artiklar om Milan