Carlo Castellani, 2023-10-06 18:30

Empoli - Udinese
0 - 0

Säsongens första oavgjorda match för Empoli hemma mot Udinese
Andreazzoli kanske får ordning på den här skutan?

Säsongens första oavgjorda match för Empoli hemma mot Udinese

I en chanskavalkad till match, som alls inte borde slutat mållös, tog Empoli sina första enpoängare för säsongen.

Udineses Samardzic visade vägen direkt och gick nästan hela vägen, med en soloräd likt den då han gjorde mål borta mot Napoli. Senare fick han pannan på ett inlägg från Pereryra där nicken nog borde placerats på mål men gick precis utanför. Ett skott över från bra läge hanns också med under den första halvleken och Samardzic hade således kunnat göra hattrick i den här matchen.

För Empoli var det Marin som i första halvlek kom närmast mål när han i den 19:e minuten fick till ett hejdundrande skott. Nämnas bör också Cancellieris framspelning till Baldanzi i matchminut 36, där Udineses målvakt Silvestri räddade elegant.

Den andra halvleken var bara 13 minuter gammal när nyss nämnde Cancellieri gick ner i offensivt straffområde. Domaren pekade på straffpunkten, men friade efter överläggningar med VAR-teamet. Cancellieri var också nära i matchminut 90 att göra mål på volley, träffen var dock inte tillräckligt ren för att träffa mål. Cambiaghi hade sedan kunnat avgöra matchen för Empoli på övertid, men skottet strax utanför.

Matchen slutade därmed oavgjort, en på det hela taget bra och jämn tillställning där det borde blivit mål flera gånger om. 
 

Oskar Örn2023-10-08 19:02:00
Author

Fler artiklar om Empoli