Säsongens vägskäl?

Säsongens vägskäl?

När ligasäsongen imorgon går in på sin andra halva är det återigen upp till bevis för Bologna. Vill laget hänga på Udinese och Torino i kampen om sjundeplatsen är det endast tre poäng som gäller i fredagens hemmamatch mot Spezia.

Efter förlusten mot Atalanta för drygt två veckor sedan var känslan att ytterligare en Bolognasäsong är på väg in i anonymitetens mittenrike, men sedan kom den oväntade bortasegern mot Udinese (2-1, Sansone och Posch målskyttar) samt ett kännbart poängavdrag för Juventus och helt plötsligt var inte avståndet upp till sjundeplatsen så stort ändå. 

I måndags hade Bologna således chansen att få ordentligt häng på lagen ett par placeringar högre upp i tabellen när jumbon Cremonese gästade Dall’Ara, men som så många gånger tidigare när det på pappret har varit upplagt för hemmaseger och tabellyft gick laget bet på segern. Trösten den här gången var att laget i alla fall inte förlorade (jämför till exempel med hemmamatchen mot Venezia förra säsongen då Okereke, precis som i måndags, gjorde gästernas mål). 

Spelmässigt slog det väl inte direkt gnistor om Bologna (det gjorde det heller inte i cupförlusten mot Lazio förra torsdagen), men avsaknaden av spets ursäktas till viss del av de skador som fortsätter att hemsöka truppen. Viljan och arbetsinsatsen var det å andra sidan inget fel på och det bådar såklart gott inför mötet med Spezia. Med det sagt, ska Bologna lyckas undvika en vårvintrig pyspunka så behöver laget även omsätta det förväntade spelövertaget i mål och hämta hem alla tre poängen.

Slutligen en liten mercatokommentar här. Eller ja, en så vidare aktiv mercato har vi så här långt inte bjudits på av Bologna och spekulationerna har så här långt mest handlat om den så kallade revolution som firma Sartori-Di Vaio förväntas genomföra i sommar. Här och nu har Denso Kasius lånats ut till Rapid Wien, men mer än så är det inte även om allt talar för att en ny vänsterback kommer att angöra Bologna innan transferfönstret slår igen för den här gången.

Mikael Mansjö2023-01-26 20:56:44
Author

Fler artiklar om Bologna