Lagbanner
Hellas Verona 2-0 Sassuolo Calcio: Kräftgången fortsätter

Hellas Verona 2-0 Sassuolo Calcio: Kräftgången fortsätter

Sassuolos kräftgång fortsatte i Söndags efter 0-2-förlusten mot Hellas Verona.

Varken jag eller kollega Paul hade möjligheten att se matchen mot Verona, som ju precis som Sassuolo opererar i Serie A denna säsongen i egenskap av nykomlingar, men i matchrapporterna vittnas om att det i matchläget 0-1 fanns både en och två öppna lägen för Sassuolo att kvittera. 

I stället kunde Fiorentina-lånet Romulo avgöra på stopptid och läget ser nu, även om säsongen fortfarande är i sin absoluta början, väldigt mörkt ut. 

Inte bara för att det för en nykomling som Sassuolo är extra tungt med tidiga poängtapp utan för den utstrålning (eller brist på) som spelarna i laget visar känns som mer av ett syndrom än ett symptom.

Jag hoppas naturligtvis att tränare Di Francesco lyckas med konststycket att bota det som skulle kunna vara barnsjukdomar, de sänkta blickarna hos innermittfältarna, den trevande bollbehandlingen av kantspelarna och de hönsgårdsfasoner som innerbackarna alltjämt dras med, och att han precis som jag skrev i min krönika om Sassuolos jungfrufärd, lyckas omvandla orutinen, naiviteten och infantiliteten till energi, spellusta och inbringade poäng.

Mot ett Inter som under Mazzarri stundtals verkar gladare än under Stramaccioni finns möjligheten att verkligen ikläda sig själva rollen som David, men risken är att det inte heller är nästa veckas Serie A-omgång som blir den alltmer alarmerande vändpunkten i sagan om Sassuolos första år i den italienska toppfotbollens arena.

Joel Nyström2013-09-17 17:23:49
Author

Fler artiklar om Sassuolo