Sassuolo vände tidigt underläge
Di Francesco fick sin revansch en vecka efter denna bisarra händelse.

Sassuolo vände tidigt underläge

De Zerbi fortsätter att producera 3 poängare.

Matchreferat Sassuolo vs. Empoli

Sassuolo tog emot Empoli på Mapei Stadium. En match där, sett till båda lagens ställning i ligan (om det är relevant vid det här skedet på säsongen), Sassuolo utgjorde favoriter. Sassuolo hade inför matchen tre vinster, en oavgjord och en förlust (mot regerande mästarna). Trots detta klargjorde De Zerbi inför matchen att det skulle bli en tuff prövning. Främst med anledning av Empolis oberäknelighet och samspelthet.
Matchen började med en riktig kalldusch för hemmalaget. 18 sekunder efter att La Penna blåste igång matchen och Sassuolo tog avsparken tappade Sensi bollen på mitten av den egna planhalvan efter en aggressiv press från Empoli. Bollen transporterades ner mot kortlinjen och spelades snett inåt bakåt där Caputo tog sig in och avslutade iskallt vid den bortre stolpen.

Därefter dominerade hemmalaget bollinnehavet. Vi fick ta del av ett fint passningsspel och flera vältajmade kombinationer som luckrade upp Empolis försvar. Efter ett par intensiva minuter och ett tretal bra chanser för hemmalaget kom kvitteringen. Prince rörde sig ut ur straffområdet, samtidigt som Di Francesco tog sig in centralt i straffområdet från sin högerytterposition och fortsatte sin löpning ner mot kortlinjen. Duncan hittade en fin passning in på ytan där Di Francesco kunde ta emot, vända upp och spela bollen snett inåt bakåt till Prince, som tog en löpning tillbaka in mot straffområdet och rullade in bollen vid bortre stolpen. Ganska likt Empolis mål, om än något finare förspel.

Det visade sig att De Zerbi skulle ha rätt. Sassuolo fortsatte ha ett övertag både chans- och innehavsmässigt, men Empoli hade definitivt möjligheter att återta ledningen. Det var främst bollar som slogs på ytan bakom ytterbackarna som hemmalaget hade svårt att stoppa.
Andra halvlek fortsätter som första slutade. Hemmalaget fortsatte ha ett övertag och bortalaget försökte finna ett ledningsmål genom korta anfall längs kanterna. Empoli har en frispark i ett fint läge som touchar ribban. I 57:e minuten slog kapten Berardi en hörna mot närmaste målområdeslinjen, där Di Francesco skarvade bollen vidare mot första stolpen och slutligen kunde en omarkerad Ferrari sätta 2–1 målet. En intressant hörnvariant men stora frågetecken kunde ställas på försvarets markeringar.
         
Matchbilden var oförändrad efter målet. I minut 71 åker Empoli på en utvisning, därefter tappade matchen sin glöd. Empoli klarade aldrig av att samla krafter för en slutforcering, och hemmalaget var fortsatt bolltryggt. Ett 3–1 mål skulle komma innan matchen var slut. Lirola, som konkurrerade med Di Francesco och Ferrari om ”matchens lirare” utmärkelsen, stod för ett fint förarbete längs högerkanten och hittade slutligen in med ett lågt inlägg på första stolpen där Di Francesco känsligt kunde styra in bollen med högerklacken. Ett väldigt snyggt mål, tyvärr visar repriserna att bollen var över långsidelinjen innan inlägget kom; Empoli borde tilldelats ett inkast (bild längst ner). Men ingen VAR bedömning gjordes av domarna och slutresultatet fastslogs till 3–1. Sannolikt kommer händelsen utgöra ytterligare ammunition i VAR kritikernas vapenförråd.
         
Nåväl, dagens plus går till Di Francesco som inte var aktiv alltigenom matchen men avgörande i uppbyggnaden av de bra lägena och extremt effektiv och fokuserad när chanserna dök upp. Liroloa förtjänade en eloge för sitt outtröttliga löpande längs högerkanten. Ferrari stod för bra försvarsspel och var med på motståndarnas djupledslöpningar. Den sistnämnde är ankaret i De Zerbis nyformade backlinje och krönte insatsen med det avgörande målet. Härnäst väntar en veckomatch, på torsdag kl 19.00 mer exakt. En bortamatch på den nya arenan i Ferrara och SPAL står för motståndet.

 Situationen som föregick 3-1 målet.

Simon Ljuset2018-09-25 17:42:00
Author

Fler artiklar om Sassuolo