Lagbanner
Matchrapport: Det kunde inte gått sämre! 2-0 förlust!

Matchrapport: Det kunde inte gått sämre! 2-0 förlust!

Serie A premiär, 2-0 förlust mot Torino, FIFA 2003 och en desperat filmning.

Motståndarna var inte att förringa. Cerci och Immobile i anfallet var farliga matchen igenom. Brighi och matchens svenska representation, Alexander Fanerud, höll tätt från 1-0 målet och framåt. Undertecknad påmindes om att Brighi är FIFAs genom tidernas bästa spelare (under FIFA 2003 hade Brighi ett attributspoäng på 97/100, vilket innebar att han var den ultimata fotbollsspelaren och misstankar om att Brighi var polare med FIFAs spelutvecklare spreds). Det var 2003 tänkte jag och dessutom var det helt fel. Den enda som hade fel var jag själv. Brighi gjorde 1-0 till Torino. Overkligt.

Hur spelade Sassuolo? Fina kombinationsspel emellanåt och en tro på sitt eget spel med en 4-3-3 uppställning. Eloge till tränare Di Francesco som vågade sig på detta spel i klubbens första Serie A match någonsin. Spelet pendlade, matchen var absolut inte högkvalitativ, men åtminstone underhållande. Ibland så räcker inte kompetensen till i Sassuolospelarnas strävan efter ständiga kombinationsspel och skott från alldeles för långa avstånd. Det mest påtagliga exemplet var då Magnanelli skjuter flera meter utanför straffområdet, träffar en motståndare och bollen studsar nästan till mittplan. Sassuolo fick åtminstone tillbaka bollen tänkte jag, då mittbacken för dagen, Rossini, uppenbarligen också vill testa lyckan från ännu längre avstånd. Bollen flyger så högt att bildproducenten har svårt att få med bollbanan på kamera. Rossini tog hem priset för matchens högsta spark.

Zaza utmärker sig. Ziegler och Magnanelli likaså. Zaza fick innan 1-0 målet ett läge där han snabbt vänder sig om 90 grader och klipper till med ett hårt skott som målvakten räddar. Dessutom så skapar Zaza ständigt oreda och tar emot och släpper vidare bollen till medspelare skickligt under matchens gång. Han kommer att vara en tillgång för Sassuolo under säsongen. En annan spelare som likt Zaza spelar bra (och dessutom liksom Zaza har tuppkam) är Kurtic. Den bollskicklige slovenen klarar av att lugna ner spelet, hålla i boll och dessutom dribbla sig emellan försvaret.

Ovanstående stycke fick nog med det positiva från gårdagens match. För när Cerci gör sitt drömmål så punkteras matchen. Torino tar över matchen och det är närmare 3-0 än 2-1. Direkt efter 2-0 målet så försöker Sassuolos anfallare Farias sig på en desperat filmning. Filmningen resulterar i inget annat än ett gult kort och en förvånad grimas från Farias. Imponerade skådespel och en desperat aktion. Mest desperat.

Den avstängde Berardi saknas fortfarande. Dessutom så är hemmatröjorna betydligt vackrare än bortaställen. Kvällens bästa nyhet var att Acerbi satt på bänken. Cancern är för tillfälligt slagen. Så det finns ett ljus i tunneln.

25 augusti var en historisk match för Sassuolo Calcio. En historisk förlust för den delen också. Rent poängmässigt kunde inte denna match gått sämre. Spelet var stundtals underhållande, men inte mer. Nästa match drömmer vi om 3 poäng och en första historisk vinst.

Paul George Johansson2013-08-26 15:08:00
Author

Fler artiklar om Sassuolo