Lagbanner

Parma - Sassuolo, 3-1 "Så illa är det"

Efter två raka helger av heroiska insatser, positiva signaler och historiska Serie A-poäng var Sassuolo i söndagens förlustmatch mot Parma tillbaka i gamla spår efter en rejäl uppvisning signerad Antionio Cassano.

Det är otroligt svårt att begripa att Sassuolo under upptakten av den här säsongen redan har lyckats med konststycket att mota bort en av Europas ledande offensiver, Napolis, i över sjuttiofem minuters speltid. För om det är något som är tydligt anylserbart hos Sassuolo just nu så är det vilken otroligt bristande defensiv de besitter. I Kurtic, Schelotto, Berardi, Zaza och Floro Flores finns uppenbara färdrigheter offensivt, men de olika backlinjeskonstellationerna med Acerbi, Ziegler och övriga har lämnat i princip allt att önska. Något som varit möjligt att bevittna i så gott som alla matcher hittills på säsongen och som manifesterades i krossen mot Inter.
Inför kommande januari-mercato behöver Di Francesco hitta ett defensivt ankare som spelar med ett annat lugn än Magnanelli gjorde i matchen mot Parma. Han sprang sin vana trogen runt och överkompenserade för dåliga beslut och infantila prioriteringar, vilket mynnade ut i ett rött kort i slutet av matchen. Dessutom behöver nya backar handlas in och stort frågetecken även till målvakten Pegolo.
Med de spelare som i dagsläget oprerar på de fem eller sex defensiva posterna så kan Sassuolos befästning i botten komma att stå sig hela säsongen ut.
Så illa är det.

 

Joel Nyström2013-10-09 20:06:00
Author

Fler artiklar om Sassuolo