Lagbanner
Två bortkastade poäng och en tacksam poäng
Neroverdi delar Marlons glädje

Två bortkastade poäng och en tacksam poäng

Dagens första stormatch spelades mellan Sassuolo och Bologna på ett ganska tomt Mapei. Ett derby som innebar mycket mer än tre poäng. Sassuolo hade inte vunnit på två matcher. Diskussioner om neroverdi verkligen var ett lag att räkna med florerade, även om de som såg matchen mot Sampdoria kunde intygat att den likaväl kunde slutat med full pott till De Zerbis mannar.

Matchen inleddes i ett högt tempo under ovädret som dragit in över den italienska halvön. Sassuolo pressade högt och ställde upp med ett kampstarkt mittfällt i form av Maganelli och Mehdi, något som visade sig vara rätt angreppssätt mot ett aggressivt Bologna. Bologna försvarade djupare och kompaktare i väntan på kontringsmöjligheter. Bortalaget stod för en tidig forcering som resulterade i ett ledningsmål. Sassuolo kvitterade ganska snabbt genom en projektil sänd från den tidigare Barca-ägda Marlon. Därefter utvecklades matchbilden till den som skulle bli under större delen av de 94 minuterna.

Sassuolo försökte finna ytor mellan linjerna att spela in bollen på men Bologna var som sagt disciplinerade och kompakta. Tyvärr lyckades man inte finna Djuricic, som i princip lyckades vända bort sin gubbe varje gång, tillräckligt ofta. Hemmalaget började istället försöka slå inlägg, vilket inte blev lyckat. En ensam Babacar var inte tillräcklig för att störa Bologna-försvaret, inläggen kunde avfärdas utan några problem. Lagen gick in i halvtidspausen med var sitt mål.

Andra halvlek inleddes med en forcering från bortalaget, det andra och sista allvarliga försöket att sno med sig alla poängen. Ett lyckat försök dessväre. Efter en bra slagen hörna mot bortre stolpen nickades bollen in mot en stökig yta framför mål. Mbaye var snabbast på bollen och Bologna tog ledningen för andra gången i matchen.
Efter det tunga bakslaget var frågan om Sassuolo skulle kunna svara. Av att döma på spelet såg ett sånt svar väldigt avlägset ut. Som tur var gjorde De Zerbi det nödvändiga bytet och KPB fick komma in. Med mer tyngd längre fram i banan blev livet svårare för Bologna-försvaret och flera chanser dök upp. Hemmalagets alternativa referenspunkt och ökade hot i luftrummet skapade många sprickor i det tidigare solida försvarsspelet. I minut 84 bjöds Sassuolo på en straff och KPB gjorde inga misstag, balansen var återställd. De sista tio minuterna utgjordes av en viljestark anstormning från hemmalaget, och läget kom tillslut. Den olycklige var Matri som, om än väldigt störd av Helander, missade öppet mål från tre meter och kostade neroverdi vinsten.

Det som bör lyftas upp är den mentala styrkan som laget visar när man kommer tillbaka från två underlägen och De Zerbis aktiva matchcoachande. Däremot kan vi inte undgå att vara besvikna över bortalagets anmärkningsvärda utdelning. Två mål på två korta anfallsmomentum. Nästa vecka väntar ett pressat Chievo på Bentegodi, en måste match för båda lagen.
 

Simon Ljuset2018-10-29 22:35:00
Author

Fler artiklar om Sassuolo