Skyttekung till Milan

Skyttekung till Milan

Mannen med smeknamnet ”Sir William”, efter William Wallace i filmen Braveheart, är efter rykten som placerat honom i flera andra klubbar plötsligt klar för Milan.

På midsommaraftons morgon angjorde den italo-peruanske anfallaren Milano för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen, och sent på eftermiddagen slog han sig ner vid ett bord med Adriano Galliani för att signera kontraktet.
 
26-åringen som på egen hand bombade upp Massimo Oddos manskap genom Serie B och upp i A den gångna säsongen jagades länge av Napoli och Juventus, men i sista stund klev de rödsvarta djävlarna från den lombardiska huvudstaden in och snodde åt sig skyttekungen.
 
Gianluca Lapadula gjorde 30 mål i Serie B för sitt Pescara, och delfinlaget från den italienska östkusten skrattar nog nu hela vägen till banken efter att förra sommaren ha hämtat in Lapadula på fri transfer från ett konkursförsatt Parma. Milan har enligt uppgift betalat €9 miljoner för anfallaren som själv tros få en lön på €1 miljon per säsong de kommande fem åren. Med andra ord en bra deal för båda klubbarna.
 
Lapadula är en anfallare som med sin vassa vänsterfot kan spela såväl centralt som på en kant.  Trots sin relativa korthet är han stark fysiskt och jobbar hårt.
 
Enligt uppgifter i italiensk media ska Lapadula ha stått högst upp på Christian Brocchis önskelista, och Silvio Berlusconi ska från sin sjuksäng ha gett omedelbart grönt ljus för en värvning av Turin-sonen. Samtdigt påstås även kineserna, som förhandlar om ett köp av Milan, ha gett sitt samtycke till affären.
 
Lapadula blev inför sommarens Copa America uppkallad av Peru, eftersom hans mamma är peruanska, men spelaren tackade nej eftersom han ännu inte bestämt om han vill representera Italien eller Peru.
 
Hur det än blir med tränare och ägare av klubben ska det bli intressant att se vad Lapadula kan åstadkomma på den stora Serie A-scenen. Kanske är det tagna steget alldeles för stort, eller kanske är 26-åringen bara en late bloomer som sent om sider tar ytterligare framsteg på karriärsstegen som för tillfället pekar rakt upp i himlen.
 
Bara ”Sir William” har svaren på våra frågor.

Tommi Uksila@TUksila2016-06-24 16:45:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1