Unipol Domus, 2023-09-27 18:30

Cagliari - Milan
1 - 3

Spelarbetyg: Cagliari - AC Milan

Match mitt i veckan borta på semesterön och nykomlingen Cagliari med räven Ranieri som tog upp dom förra säsongen från Serie B. Milan var helt överlägsna och deras mål var blixt från klar himmel. Betygen är från 0.0-5.0. Där 2.5 är godkänt.

Sportiello: 3.0 Kan inte göra något på målet, en kanon utan dess like från nära håll. Övrigt så är han stabil och ger trygghet till Milan vilket i sig visar hur stabil han är och hur bättre rustade vi är på denna positionen.

Alessandro Florenzi: 3.0. Trygg, delaktig och tar sin plats. Ibland lite väl mycket för det kändes som han tog ytor och passningsvägar som borde gått till Chukwueze. Hans kant är stängd även om han möter ett motstånd som inte ens testar honom. 

Theo: 2.5. Kapten för dagen och gör inte på något sätt bort sig men det är klart att vi har stora förväntningar på denna spelare som sägs vara en av världens bästa vänsterback. I min bok kändes han väldigt loj och väldigt mycket mindre offensiv än vad han brukar vara. En dag på jobbet men enligt algoritmerna på FotMob så blev han bästa spelare med över 8.2. Får inte helt ihop det…

Tomori: 4.0. Målskytt för dagen, ett krigarmål han borde om möjligt släppt till Okafor. Statistiken talar för honom och enligt samma algoritmer får han 8.0. Står ofta rätt och gör väldigt ofta rätt.

Thiaw: 3.0. Stabil insats, vinner allt i luften och skapar trygghet även i djupet med sin kollega i Tomori. Rör sig rätt och är alltid spelbar defensivt.

Adli 3.5. Hade fått ett mycket högre betyg om han inte var ytterst delaktig i deras mål. Fick äntligen chansen och trots meningen ovan så tycker jag han tog chansen. Kändes som han spelat alla matcher för Milan i flera år, var avslappnad och visade tydligt att han ville ha bollen. Slog dessutom många fina passningar i kombination av att spela enkelt. Hoppas få se mer av honom. Ska Pioli göra samma drag som när Ancelotti tog ner Pirlo från sin AMC roll, förmodligen inte men kan det bli hälften så bra kommer det bli väldigt nyttigt för Milan. 71 av 73 passningar går rätt, brytningar 5st, vinner 3 av 3 tacklingar och blockerar 3 av 3. Ringrostig så förmodligen därför han blev utbytt om det inte redan var förbestämt. 

RLC 4.0. Matchens spelare i min bok. Han får ett gult kort, dessutom mot deras ständigt filmande spelare som valide att korva upp sina shorts. Han gör övrigt inga misstag och punkterar matchen med ett fantastiskt långskott.

Reijnders: 3.0. Möjligt att han är mer scoutad nu än sina första 3 matcher i Milan för han flyger inte på samma sätt men känns otroligt trygg med boll och han känns som det är en spelare som kan bli hur bra som helst.

Pulisic: 2.5. Godkänd insats, fick för kvällen spela som AML istället för tidigare AMR och gör det helt okej men även här förväntar vi oss att se mera av denna spelare. Enligt algoritmerna får han 8.0 och det beror väl på några lycka dribblingar och hög procent på sina passningar men jag tycker han är för lite delaktig när det kommer till avgörande lägena.

Okafor: 3.0. Målskytt, en bjudning men viktigt att vara där och fiska upp det. Som alla sade om Inzaghi, det gäller att stå rätt. Tycker han föll bort mycket i andra även om det blev mer action mot slutet. Visar att han håller denna nivån och nu med fler minuter i kroppen likt många andra kommer det bli bättre.

Chukwueze 3.0, utmanar ofta vilket han ska göra. Kommer sällan loss från sin försvarare men ger ändå huvudvärk och ser till att motståndet måste ha dubbel täckning mot honom. Även här en spelare som kommer växa i Milan och när han väl får sina första poäng kommer självförtroende ännu mer och då kommer det bli bra.

Pobega 3.0. Stabil spelare som gör vad som Pioli förväntar sig av honom. Han blir inte vår nya Ambrosini men han har mycket som påminner om honom och det tog några år innan han helt slog sig igenom i Milan.

Leao: 2.0. Varför byter ens Pioli in vår världsstjärna. Inte bättre att helt vila honom när matchen är död. Han är omotiverad och vem kan klandra honom, möjligt att det är något i hans nya kontrakt som säger att han ska spela varje match han är aktuell för spel.

Musah: 3.0 Spelade lite men ser att han är löpvillig och är beredd på att göra det extra jobbet för att göra livet tufft för motståndet. Visar att han kan spela på flera positioner och gör ett stabilt inhopp ikväll.

Romero: 2.5 Rätt att byta in honom, inte för att Pioli hade några förväntningar på sina offensiva spelare när matchen ska stängas. Han visar att han försöker och vill visa vilja. Hoppas han får rätt klubb i Januari som ger honom mycket speltid i detta kommande lån som redan diskuteras.

Bartesaghi spelade för lite men gillar att Pioli ännu en gång byter in vår egen produkt. Hoppas han får mer speltid

Pioli: 4.0. Går ifrån matchen med 3 poäng trots stor rotation. Markerar även mot en otränad Jovic som fick stanna hemma. Gav nästan alla nya chansen och även spelar Adli på en ny position. Oklart varför just Adli byttes ut och anledningen till att byta in Leao. Det är tätt mellan matcherna och han behöver vila, toppmatch redan på Lördag mot Lazio

In och diskutera matchen, betygen och 5 snabbaMilans forum 

Övriga nyheter idag är att Milan kommer skapa ett U23 lag och det verkar finnas konkreta planer på att bygga ny arena i utkanten av Milano. 



 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-09-27 20:44:00
Author

Fler artiklar om Milan