Allianz Stadium, 2024-10-19 20:45

Juventus - Lazio
1 - 0

Spelarbetyg Juventus 1-0 Lazio: Krampaktig men livsviktig seger
Ylidz gjorde inte en av sina bättre insatser idag.

Spelarbetyg Juventus 1-0 Lazio: Krampaktig men livsviktig seger

En på förhand jämn match färgades till stor del av utvisningen av Alessio Romagnoli i första halvlek. Men trots en man mer hade Juventus svårt att bryta ner Lazio. Till sist lyckades Juventus ändå avgöra och plocka en livsviktig seger.


Första halvlek var jämn och om något av lagen hade övertag så var det Lazio. Men utvisningen i den 24 minuten förändrade det. Juventus fick mer boll och kontrollerade resten av matchen. Trots det hade laget svårt att ta sig till några stora chanser. Det krävdes till sist ett självmål av Mario Gila för att avgöra tillställningen.

Idag blev det tydligt att utan spelare som Nico Gonzalez och Francisco Conceicao, som bryter mönster, blir Juventus väldigt förutsägbara. På pluskontot tar vi med oss ytterligare en stark defensiv insats. Poängen var också livsviktiga i en väldigt jämn serie. Att slå toppkonkurrenterna så att man har fördel i inbördes möten kan bli otroligt viktigt. För stunden är vi nu uppe på samma poäng som Napoli, även det är väldigt skönt.

Spelarbetyg

Di Gregorio 6,5
Har inte mycket att göra idag. Agerar lugnt och tryggt.

Savona (ut 54) 5,5
Har det kämpigt på sin kant. Förlorar sin match i matchen. Blir utbytt i andra halvlek för att inte riskera att dra på sig ett andra gult kort.

Gatti (ut 73) 6,5
Stabil som alltid. Har även ett par offensiva försök i samband med fasta situationer. Ingen utdelning idag.

Kalulu 6,5
Bra idag igen. Har visat sig vara ett succéförvärv. Är den som såg till att Romagnoli drog på sig en utvisning.

Cabal 7
Har inte övertygat i tidigare matcher. Men idag hade han fart och vilja. Gör en fin insats som toppas av med att han slår inlägget som Gila styr in i eget nät.

Locatelli (ut 54) 6
Osynlig idag. Punktmarkerad i stort sett hela första halvlek. Har svårt att bli involverad.

Thuram (ut 72) 6
Har ett par bra räder. Men det ska gå att förvänta sig mer av fransmannen. En bit kvar till den fina form han visade på försäsongen och i premiären.

Cambiaso 6
Gör en godkänd insats. Startar idag som ytter vilket hämmar honom. Kommer mer till sin rätt när han får lira ytterback. Har trots allt ett par klassaktioner.

D. Luiz 5
Ja du Douglas… Det här var inget vidare. Ser bortkommen ut och får inte till mycket alls. Som en av sommarens stora förvärv är han fortfarande långt ifrån att ens närma sig förväntningarna som fanns när han kom. Efter att ha dragit på sig två straffar i sina senaste två framträdanden är detta ändå ett fall framåt.

Yldiz 5,5
Osynlig stora delar av matchen. Bara att glömma och gå vidare.

Vlahovic 6,5
Ständigt aktiv och vill ha boll. Får inte mycket att jobba med idag men gör det bästa av situationen. Vi måste bli bättre på att involvera Vlahovic.

Fagioli (in 54) 6,5
Gör ett bra inhopp. Är mycket mer involverad i spelet än Locatelli.

Weah (in 54) 5,5
Osynlig stora delar. Behöver höja sig för att vara med och konkurrera ordentligt om en startplats.

Motta 6
Stänger ner Lazio bra. Saknas dock idéer offensivt. Behöver slipa på anfallsspelet för att laget ska bli mindre förutsägbart. Men trots allt godkänt då det viktigaste är att vinna.

Adzic (in 72) och Danilo (in 73) spelade för kort tid för att betygsättas. Men vi säger grattis till debuten till Adzic.

Lucas2024-10-19 23:37:12

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid