Spelarbetyg Juventus -  Milan

Spelarbetyg Juventus - Milan

I en sömnig bortamatch mot Juve där vi vinner bekvämt utan att ens förta oss eftersom vi hade kryss att gå på för att nå CL även nästa år nu när Juve fått poängavdrag igen. Ni läste rätt, ni visste om det men ännu ett CL slutspel. Maldini har sagt att vi behöver nå några slutspel i rad för att verkligen kunna göra avtryck på den stora scenen. Både han och Pioli direkt efter matchen kommenterar att truppen måste förstärkas, ännu en tydlig pik till våra snåla ägare.

Betygen är mellan 0.5-5.0 och är en samlad bild från TV soffan, SofaScore och WhoScored algoritmer. 

Mike: 4, otroligt stabil. Äger straffområdet och fungerar som en libro i vårt uppspel med hans fantastiska fötter vilket alltid ger oss ett stort övertag i uppbyggnaden. Ska inte summera säsongen än men hur hade det sett ut med honom skadefri. Jag hade inte bytt honom mot någon annan målvakt i världen. 

Calabria: 4, kapten för Milan och slår en fantastisk målpass. Tar helt bort Kostic farliga inlägg under hela matchen

Thiaw: 3.5. Med sina 10 rensningar fick denna 21åring att framstå som han spelat på toppnivå i 10 år. Otroligt lugn, jag har tidigare jämfört honom med en annan legendarisk mittback i Milan. Hoppas han bara inte får ett andra år i Milan likt det Kalulu fick som jag trodde lika mycket på. Han har alla förutsättningar att bli en av dom bästa.

Tomori 4. Statistikt sett gör han en enorm match. Juve verkar vara hans favoritmotstånd. Överarbetar ingen situation även om han förlorar bollen några gånger så känns det aldrig som pulsen går upp när han och Thiaw håller anfallarna ifrån sig. 

Theo 2.5. Svårt att inte jämföra vad vi är vana vid dvs se honom flyga fram och äga sin kant likt Concorden Serginho. Han gör en key pass igår men annars är det skralt i statistikboken och från TV soffan så såg vi att han likt många i Milan hade instruktioner att försvara målet. Det gör han med sina kollegor så betyget sett till den uppgiftern är bra men offensivt förväntar vi oss alltid mer av världens bästa vänsterback.  

Krunic 4. Enligt algoritmerna så var han Milans bästa spelare. Statistiken tar även för det, sen från TV soffan så är inte lika lätt att se storheten i en defensiv spelare som ibland gör vågade dribblingar på egen planhalva. Ibland framför slottet som är förbjudet men han tar helt bort vår gamla favorit i Locatelli som får bottenbetyg. 

Tonali 3. 87% passningar rätt från sin mittfältsposition med 1 key pass är bra. Ska sägas att statistiken i matchen offensivt inte är till spelarna fördel eftersom uppgiften att frejda sitt mål var så uppenbar. Rabiot, mannen som kräver 10M/y har inget att sätta emot Tonali i matchen i matchen. Vår framtida hänförare springer 12km, det laget som springer mest vinner oftast matcherna. 

Leao 3. Lite samma bedömning som Theo. Världens bästa vänsterkant gick inte att känna igen offensivt men det är ändå en spelare som kräver 2 mans bevakning. När Juve iaf försökte press upp laget så kom ytorna, något läge borde Leao gjort bättre och hade säkert gjort om vi legat under. Leao hade ynka 41 tillslag igår vilket säger mycket om han och lagets taktik. I TV rutan så meddelades det att han officiellt skrivit nytt, något som fick mig att tagga, länka och dementera via Twitter. Kort efter så korrigerades detta, kanske hade jag ett finger med i spelet men rätt ska vara rätt. 

Diaz 2.5. Vår AMC och nr 10, han gör ynka 2 dribblingar enligt SofaScore och ingen av dessa lyckas. Tjatar om att dagens bedömning inte är till dom offensiva spelarnas fördel sett till hur bakåtlutade vi var men Diaz lyckas inte med mycket idag i sitt spel som brukar öppna upp men han lår 24 av 27 passningar rätt. 

Messias 2. Spelaren som först blir utbytt, förstod inte alls bedömningen dom gjorde på TV när dom förklarade vilken spelartyp Messias är kontra sälen som blev inbytt. Kändes inte alls som TV gubbarna hade koll på dessa olika spelare. Messias får lägst betyg av algoritmerna och jag håller med, det kändes aldrig farligt. Förra säsongen tyckte jag han kunde smeka in bollarna när han kom rätt med vänstran, denna säsongen känns han inte alls lika självklar och jag gissar att han inte är kvar till hösten.

Giroud 4. Att stångas ensam som target måste vara ett helvete, alla försvarare vet om dina styrkor och att ha Bremer i ryggen i 95min kan inte vara en mysig kväll. Ändå vinner han stor majoritet av duellerna och hans nick på Calabrias pass är world class. Dessutom att få den kraften i bakåtlutning och från det avståndet på en otroligt duktig. I min bok är han matchens spelare.

Alexis Saelemaekers 2.5. Kommer in för att stänga ner men har märkligt nog bara 16 tillslag under sina minuter. Kommer inte alls in i spelet och märks att han hellre vill dribbla inåt och då kommer bollen till hans mycket sämre vänster och det blir oftast inget mer av det. 

Pioli 3.5. Perfekt match för honom dvs väldigt lik matchen borta mot Napoli där han ställer upp sin försvarsmur och kontrar, det är inte hans taktik om han får välja men när vi väl gör det får vi nästan alltid resultat med oss. Kankse något han borde tänka över. 

Fodé Ballo-Touré   
Tommaso Pobega
Pierre Kalulu
Divock Origi  

Alla dessa spelade för lite för att ge en vettig bedömning, dessutom i en match där i bara skulle stänga ner vinsten 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-05-29 09:21:00
Author

Fler artiklar om Milan