Spelarbetyg Milan - Club Brugge. 3-1

Subjektiva betyg tillsammans med algoritmer från Fotmob och WhoScored. Betyg från 0.5-5.0 där 2.5 är godkänt. Någon måste lämna, Fonseca eller Leao?

Mike 3.5. Räddar Milan i början av matchen med några viktiga räddningar. Matchen kunde hade en helt annan scen om något av dessa suttit. Brugge har en i ribban som Mike bara kunde titta på. Kan inte göra något på målet, han hävdar att han är skymd men VAR höll inte med.

Theo 2.0. Markeringen vid deras mål, där och då kan han inte bli godkänd. Herregud vilken fruktansvärd positionering på vår kapten och vänsterback. Övrigt så började han bra och kändes som vår vänsterkant skulle kunna leverera ikväll men icke. Borde vara pigg sett till sin avstängning i ligan. Känns inte harmonisk likt förr eller övertänker jag. Vi vet vad han kan och det var längesen han visade det. Vinner 6 av 6 dueller. 

Gabbia 2.5. Nära ett nickmål, styr backlinjen på ett mer självklart sätt numera än tidigare vilket är fint att se. Har fått ett fint kvitto på sina insatser i form av landslagsuppdrag. Snack om nytt kontrakt och hans resa i Milan kan bli lång och fin förhoppningsvis. 5 rensningar och övrigt bra statistik.

Tomori 2.5. Med näppe godkänt, vet inte vad men han är inte ens närheten så bra som han varit. Gör många märkliga beslut och har en övertro på sig själv som tyvärr ofta synas. Han behöver gå tillbaka till grunderna. Om jag läst rätt så gjorde han sin 150 match, eller iaf kring den siffran vilket är imponerande men inte alls lika dominant numera.

Royal 1.5. Monyball spelaren, bänkad i nåra år i PL men han hade något skrevs det men ingen har öppet tagit på sig scoutningen av honom. Föga förvånande, hur skulle man kunna scouta en spelare som sitter på bänk några år. Utvecklingen har vi fortfarande inte sett, han klackpassade en gång på egen planhalva helt utan bevakning som fick publiken att för första gången applådera åt honom. Hans insats vid Brugges mål undrar vi alla, helt plötsligt så var det ingen högerback och det var vidöppet och kunde enkelt passa in bollen genom försvaret. Uppseendeväckande dåligt och framåt gör han ingen nytta heller. Eller är det instruktionerna för denna position som är märkliga. Fint av honom dock att high5a Leao vid vår 2-1 när Leao lunkade ut, hade hoppats fler gjorde det. Algoritmerna ge honom mycket bättre betyg än vad jag ger men dom olika sidorna är inte överens hur bra/okej det ska vara. förmodligen för han har 99% rätt passningar dvs 73 av 74st.

Reijnders 4.0 Bäst på plan, mycket pga sina 2 fina mål. Kontrollerad avslut, sånt gillar jag personligen eftersom det är ren skills. Tur för honom att han kunde fullfölja matchen, tacklingen han fick var riktigt ful. Domare Felix Zwayer står 5m ifrån och ger frispark till Brugge…Tack och lov ser alla inkl VAR att tacklingen han får är solklart rött. Högst betyg enligt algoritmerna enligt Fotmob, två mål gör mycket men han flyter fram bra och förtjänar sitt höga betyg ikväll.

Fofana 2.0. Han blev väl värvad för att döda slottet och ytan framför. Även denna kvällen yrar han runt likt en blind höna. Vi får inte ut något av honom och ytorna dödar han inte heller, när Brugge var fullt var det stora hål i vårt mittfält och Fofana blev ofta överspelad. Jag är inte ett dugg imponerad av honom, hade Pobega eller Musah fått lika många chanser hade han inte gjort det sämre. Det är jag helt övertygad om men detta är en Fonseca värvning så han kommer mata på.

RLC. 2.0. Såg någon honom ikväll?  Han saknar Pioli och instruktionerna han hade under hans taktik. Fonseca får inte ut mycket av honom. Svag prestation och svaga betyg enligt algoritmerna. Till hans försvar så slår han 22 av 23 passningar rätt.

Pulisic 3.5. Mål igen, jänkaren fortsätter att leverera och hans värde han fördubblats sen han kom till Milan enligt Transfermarkt. Mål direkt på hörna och är en väldigt kreativ spelare med hög lägsta nivå som helt klart tagit nästa steg denna säsong. Näst bäst betyg enligt algoritmerna. Dessutom väldigt höga betyg, WhoScored ger honom högst betyg.

Leao 2.5. Hemskt att se honom, vi alla vet hur bra han kan vara och ikväll började det hoppfullt och vi såg t.o.m hans gamla leende. Rann igen några gånger och det kändes bra men när han inte fick utdelning så kändes det lite som han sket i det. Blev utbytt redan i min 59. Klart besviken och vem vet hur han tänker. Min gissning är att i framtiden så måste antingen han eller Fonseca lämna Milan, vi vet vad Leao kan göra för Milan så jag tror dom flesta av oss vill ha kvar Leao…Direkt efter match drar han direkt ner i omklädningsrummet. Får höga betyg enligt algoritmerna. Läs mer om Leao HÄR

Morata 2.0. Fick gult kort och blev utbytt. Jobbar mycket och sliter, det ska han ha cred för men spelmässigt är han helt osynlig ikväll. Tyvärr.

Okafor 3.0 kommer in och snurrar upp sin försvarare och gör målpass direkt, nu vill ingen se Leao lämna men han förtjänar sin plats OM det skulle hända. Finns en höjd i honom jag inte tror vi sett.

Chuck 2.5. Vill mycket, han är väldigt ojämn och har svårt att komma loss.

Camarda 2.5. Fan att hans mål blev bortdömt, så nära , så snyggt och så underbart det hade varit för alla.

Thiaw / Musha. Inget avtryck

Fonseca 2.0. Hålla boll och låta Gabbia slå långt, är det hans taktik? 11 mot 11 är han synad, Abates look alike bror eller vad Brugges tränare heter har gjort läxan vilket Fonseca och hans gäng inte gjort. Taktiskt är vi klart sämre, som sagt, stora hål i mitten och mot bättre lag blir vi straffade. Nu har det gått många matcher nog för mig att säga att Fonseca är en bluff, jag är en amatör i soffan så jag kan inte bygga upp mina ord mer än statistik, poängskörd och prestationer jag ser. Han har inte gjort Milan ett dugg bättre än vad Pioli skapade. Dessutom verkar det inte alls finnas någon glädje i truppen eller harmoni, möjligt att det är våra stjärnspelare som smittar av sig men min gissning är att dom inte spelar bingolotto tillsammans på lillejulafton.

FORZA MILAN

 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-10-22 20:58:00
Author

Fler artiklar om Milan

Fem snabba: Fiorentina - Milan 2-1