Stadio Arechi, 2023-12-22 20:45

Salernitana - Milan
2 - 2

Spelarbetyg Salernitana - Milan

Spelarbetyg Salernitana - Milan

Milan fortsätter att vara generösa mot bottenlagen, vet inte hur många gånger vi skriver hur Milan kan gå från helt överlägsna men ineffektiva till att sen ge bort matchen. Helt ogrundat och mentalt så faller vi som ett korthus en vindstilla dag. Betyg är från 0.5-5.0 där 2.5 är godkänt.

Mike: 2.0. Han är världsmålvakt, förväntningarna är högt ställda och han gör mycket bra i matchen men andra målet är oförklarliga dåligt av honom så han kan inte få godkänt i min bok efter den tavlan som tyvärr sätter Milan på pottkanten mot bottenlaget som dessutom fick spela hur fult som helst. En smutsig detalj men helt rätt enligt regelboken är att bottenlaget fortsätter att spela efter Tomori går ner för skada. Liknande händelse så spelade Milan ut bollen.

Calabria: 3. Stänger sin kant och ligger bakom kvitteringen. Kändes som kaptenen tillsammans med Tomori var dom enda som verkade vilja visa vilja att ha glöd i matchen. Är inte spelaren som eldar på laget dock även om han själv visar mycket vilja.

Kjaer: 2.5. Klart ringrostig och hade problem med Dia som också är en tuffing. Går ut i halvtid, oklart om det var bollen i huvudet som innebar hans avstigning.

Tomori: 3.5. Målskytt och skadad. Säger inte att ett fult spelande bottenlag inte gjort mål om han inte satt sig ner skadad vid deras andra mål men det är så klart bittert. Nästa match är Milans boogieteam som väntar och frågan är om vi ens har mittbackar att ställa upp med.

Theo: 2.0. Inte godkänd ikväll, inte ens av sidorna med algoritmer ger honom bra betyg. Vår sylvassa vänsterflank känns som dom checkat ut tidigt på jullov trots att det återstår 1 matchen under detta året. Förväntar mig mycket mer av Theo.

RLC: 2.5. Han verkade lägga all energi på matchen hemma mot PSG i CL, har inte ens varit nära så bra sen dess och idag var han periodvis usel. Visar upp mer attityd i slutet, tyvärr hamnar hans skottläge mitt i slottet med fel fot och går rakt på målvakten som är matchens spelare. Föga förvånande så är motståndarlagets målvakt matchens spelare. 9 skott på mål och 21 skott mot mål. Milan är som vanligt ineffektiva…

Bennacer: 3.0. Underbart att han är tillbaka, när vi var bra i första halvlek flyter han runt och är alltid spelbar vilket gör jobbet så mycket lättare för sina lagkamrater. I andra blir spelet mer desperat och vi faller ifrån våra egna linjer känns det som. Det blir trångt på mitten och han kommer inte åt samma ytor som innan. Möjligen trött efter lång skada men här visar sig tydligt taktiskt av legenden Pippo att gör jobbet trångt i mitten eftersom våra yttrar för kvällen är kalla. Vågat men smart denna gång.

Reijnders: 2.5. Känns ofta som det blir lite för mycket, har svårt att hålla skärpan en hel match och söker ibland lite väl svåra alternativ istället för att göra jobbet enkelt och döda matchen.

Leao: 2.0. Här är förväntningarna även skyhöga men vår vänsterflank känns iskall, givetvis är han alltid dubblad och får väl tyvärr inte kort på sin motståndare förrän han fått lite väl mycket smällar. Enligt algoritmerna så gör han en bra insats. Jag tycker han var dålig ikväll, någon som minns när han gjorde mål i Serie A senast? Känns inte som HT23 har varit hösten då han tagit sin utveckling framåt. Småskadad?

Pulisic: 3.0. Rör sig över stora ytor och visa vilja av att skapa och göra jobbet som offensiv spelare. Iof det han får stora pengar för att göra men algoritmerna gillar hans insats ikväll. Även han tycker jag får helt för höga betyg enligt olika sidors algoritmer. Mot ett bottenlag förväntar jag mig mer även från honom men mest tråkiga är att se är hans brist på att känna ”grinta”

Giroud: 2.5. Han får inget att jobba med, stångas ensam som vanligt mot två starka mittbackar. När han väl fick ett vettigt inlägg vann han det mot Fazio. På tal om Fazio, varför blev det inte straff när han täcker skott i första halvlek, han har knappast armarna bakom ryggen och bollen tar tydligt på handen. Märkligt, dessa olika bedömningar gör mig smått frustrerad.

Simic: 2.5 Gör en stabil insats, kan inte förvänta oss något mer i insats från denna yngling som dessutom spelar bredvid en orutinerad mittback när han kommer in vilket inte är lätt i hans ålder med sin orutin.

Florenzi: 2.5 Förväntar mig mer men han gör en stabil insats i ett jagande Milan.

Jovic: 3.0. Målskytt, med lite tur så hade han mycket väl kunnat vända hela steken men han får bra betyg enligt algoritmerna och nu börjar han ändå betala av sig. Han kanske han spelat till sig ännu en termin i Milan.

Chuk: 2.5. Inget större avtryck på sina 25min. Förväntar mig att han ska utmana motståndare varje gång men tycker han gömmer sig i sin roll helt för mycket. Det blir inte jobbigt att möta honom som ytterback vilket det borde.

Pioli: 2.0. Det blir lättläst, en sämre tränare som Pippo ändå är chansar i sin taktik och det går hem. Pioli borde läst detta och breddat spelet mycket mer för att dra isär laget och skapat mer ytor men det blir sluggerfotboll och det är inget för Milan. Sen är det inte hans fel att Mike helt plötsligt gör en blunder men alla skador. Någon måste få sparken, det är historiskt fel med så många i sjukstugan. Något synd om honom som aldrig kan spela samma start11a.

Läs även 5 snabba efter matchen HÄR
Podcast Rossoneri har nytt avsnitt, lyssna HÄR

God jul från Milanredaktionen

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-12-22 23:13:00
Author

Fler artiklar om Milan