Spezia-Bologna 2-2: Arnautovic igen (men inte så mycket mer)

Spezia-Bologna 2-2: Arnautovic igen (men inte så mycket mer)

Bologna fick med sig en poäng från La Spezia efter att Marko Arnautovic gjort både sitt fjärde och femte mål för säsongen.

Trots en riktig smakstart på bortamatchen mot Spezia, Arnautovic öppnade målskyttet redan i den 7:e matchminuten, blev det ingen Bolognaseger den här gången heller.

Vi kan inte heller påstå att matchen bjöd på något spelmässigt lyft jämfört med tidigare omgångar. Bologna såg fortsatt långsamt och osäkert ut (ja, bortsett från Arnautovic då) och Spezias kvittering var absolut inte oförtjänt (Bastoni från distans strax innan halvtidsvilan).

I den andra halvleken fick vi se Schouten bjuda på en riktig pärla till självmål innan Arnautovic sprang igenom på nytt och rullade in sitt andra mål i matchen. Att Bologna lyckades resa sig och till sist bärgade en pinne efter säsongens fjärde tappade ledning tyder kanske på viss styrka ändå, men trots det förblir helhetsintrycket tämligen osmickrande (för att vara tydlig här, tre poäng på fem omgångar är inte det stora orosmomentet). 

Hur Mihajlovic ska lyckas få ordning på den här skutan kan jag inte riktigt se framför mig och kanske vore det bäst för samtliga inblandade om vägarna skiljdes åt här (det finns rykten som säger att det kan bli just så). Hur det blir med den saken lär vi få veta mer om under de kommande dagarna och vi ska förstås inte glömma bort att det efter hemmamatcherna mot Fiorentina och Empoli väntar ett landslagsuppehåll.

Mikael Mansjö2022-09-05 00:02:00
Author

Fler artiklar om Bologna