0 - 3

Storförlust hemma mot Inter för Empoli
Hemmasupportrarna hade i alla fall tur med vädret...

Fint väder och tidig söndagsmatch hemma på Carlo Castellani. Då förlorade Empoli stort.

Ändå var det faktiskt hemmalaget som öppnade matchen bäst. I den trettonde minuten stod Cambiaghi för en snygg nedtagning innan han avslutade, inte helt oävet, mot mål. Handanovic i Intermålet räddade. Sex minuter senare kom Empolis vänsterback Parisi fram på kanten och serverade Baldanzi som fick till ett farligt skott.

Men i andra halvlek tog Inter över med besked. Romelu Lukaku, som haft en svacka en tid, hittade en öppning med fel fot och det var 1-0 till Inter. Nu öppnade sig ytorna rejält för bortalaget. Nyss nämnde Lukaku fick in en till boll med vänsterfoten, sin starkare fot, och hans måltorka kan nu definitivt anses vara över. Lukaku hann även med en assist fram till tre mål mot noll i den åttioåttonde minuten, då Martinez utökade ledningen.