2021-04-26 20:45

Lazio - Milan
3 - 0

Svängig utskåpning på Olimpico

Ett toppmöte stundade på Stadio Olimpico. Gästande Milan skulle försöka skydda sin Champions league plats mot Champions league jagande Lazio. Det bjöds på en svängig och händelserik match!

Första halvlek:
Håll i hatten! Efter endast 20 sekunder hade Lazio bjudit Milan på en chans när turken Hakan fick lossa iväg ett skott som styrdes till hörna.
Hörnan förvaltas inte väl och iväg drog det åt andra hållet, Lazio stack upp och Correra kom förbi försvaret och kunde plötsligt bara lägga in 1-0 Lazio efter bara två minuter.
Chanserna fortsatte att dugga tätt och om inte Donnarumma gjort en toppräddning så hade det stått 2-0 Lazio efter bara 4 minuter men 1-0 var fortsatt ställningen.

Det sömniga Milan vaknade till och kom sakta in i matchen efter chocken de första 10 minuterna. Milan fick ett behövligt lugn med bollen och chanserna skulle komma. Närmast var Hakan Chalanoglu som nästan kom fri mot Reina, men Hakan fick iväg ett riktigt tamt skott och skulle gjort det mycket bättre!

Strax innan första halvlekens slut så kontrade Lazio in 2-0 när Lazzari penetrerade Milan försvaret och lätt sprang ifrån Kjær. Men Lazzari kanske var lite för snabb för sitt egna bästa eftersom att VAR rummet kunde hitta en offside på Lazzari och när domaren blåste av första halvlek så var det bara 1-0 Lazio.

Andra halvlek:
Den jobbiga matchen skulle inte bli bättre i andra halvlek när Lazios Correa stod för ett fint solonummer och kunde överlista Donnarumma och ställningen var 2-0 Lazio.

Milan som nu behövde trycka på för en reducering försökte men hade inte det där lilla extra, det blev aldrig riktigt farligt och det var inget bländande spel.

I 80 minuten så var Lazio riktigt nära att punktera matchen när Immobile hade en chip i stolpen men mål blev det inte och Milan hade fortfarande en liten trotts att absolut ingenting imponerade.

Milan gjorde ingenting med den lilla chansen man hade och istället bombade Immobile in 3-0 till Lazio i den 87 minuten.

I den 90 minuten hade Kessie en boll i ribban med det hjälpte ju inte!

Lazio vann välförtjänt en svängig match på Olimpico mot ett dåligt Milan. Om Milan ska ha någon som helst chans på CL plats så måste man vakna igen och hitta tillbaka för att ett Milan som idag kommer inte duga i det otroligt heta CL racet.