Tack för det.
Signifikativt för dagens Milan

Tack för det.

Under ett Milanoderby inser jag en sak och vänder därför till att skriva istället för att titta på matchen. För att den känsla jag har just nu är ovärdig för mig som supporter och för det Milan jag känner. Eller rättare sagt kände. För såhär är det nu.

Inter är välförtjänta mästare. Inte ens den största Inter-hataren kan säga emot det. Vi behöver egentligen inte ägna mer tid åt det. De är överlägsna på de flesta plan i år. Det gör inte ens ont att säga det, för inte ens det mest rödsvarta hjärta kan missunna Inter denna scudetto. Även om de jävlarna hade kunnat vinna det i vilken annan match som helst.

Milan är inte det Milan jag kände. Vi har tappat vinnarkulturen. Effekten av de stora mästarna i truppen är nu borta. Kvar finns en drös spelare, de flesta medelmåttiga med Milanmått mätt. Ett par håller hög klass - faktiskt riktigt hög klass. Men det är ingenting värt på längre sikt när man inte har en mästarmentalitet. När man accepterar att förlora ett derby såhär. När man inte kan bita ihop och kämpa lite extra när saker och ting står på sin spets. När man inte tar maxlöpningarna i ett derby, när man inte vill springa den extra kilometern. I alla fall inte under första sextio.

Det tar oss, osökt och självklart, till nästa punkt. Vem motiverar dessa herrar? Vem instruerar dem? Vem ska leda dem?
Det är inte längre Pioli. Mister, som ändå gjort det fantastiskt fint, och som kommer att ha en speciell plats i mitt Milanhjärta, har gjort sitt. Det ryktas att han redan är aktuell för andra uppdrag.
Denna gången finns inga mirakel som kan rädda honom kvar. Det har varit tydligt hela säsongen egentligen, att Piolis trollerilåda nu sinat.
Han har inte magin kvar, och hans inställning och startelva i derbyt är väl ganska bra bevismaterial för det.

Och då - min favoritfråga varje gång det beger sig. Är alternativet bättre? Inom affärsvärlden har man ofta en ersättare i åtanke innan man gör sig av med bossen. Har Milan det? Conte verkar inte fullt så intresserad som man hade hoppats och nu är jakten i full gång. Och det är absolut som det är nu. Milan är inte den stormakt som drar till sig namn tack vare just sitt namn och sin historia. Man ska betala väl, och det gör vi absolut inte. Eller så ska vi visa upp ett projekt som inkluderar ett aktivt och generöst transferfönster, vilket ingen tror på - vad ledningen än säger. Så jag lägger mina pengar på att vi får en ny Pioli, en som får sitt stora tränargenombrott i Milan. Vad Zlatan och grabbarna än gör, så hoppas jag verkligen att vi får ett namn som kan hantera klubbens ambitioner, men också öka dem. Det har Pioli absolut inte lyckats med, och det blir också hans fall.

Just ja. Andra gången jag stänger av en Milan-match tror jag. Jag brukar lida igenom det. Det som stör mig är att jag kom på att jag inte var ute efter en vinst. Jag var ute efter att inte förlora. Jag vill hellre att Inter förlorar än att Milan vinner. Och så ska det inte vara. Därför är det bättre att stänga av matchen och tacka Pioli för det som varit. 
Och nu ser jag också att vi inte har någon backlinje mot Juventus. Upplagt för ännu en besvikelse.

Kaveh Golestani2024-04-22 22:50:27
Author

Fler artiklar om Milan