Torino-Bologna 2-3: Andra raka trepoängaren!

Bologna skrällde till rejält och besegrade det formtoppade Torino i lördagskvällens svängiga tillställning.

Lördagens hemmalag hade ju gått som tåget den sista tiden och efter Erick Pulgars olyckliga självmål som kom redan i den sjätte matchminuten var det såklart upplagt för en ny Torinoseger. Att bortalaget dessförinnan hade fått ett mål bortdömt spädde bara på den känslan, men Bologna har uppenbarligen hittat helt andra krafter under Sinisa Mihajlovics ledarskap och innan den första halvleken var över hade laget vänt på steken och gått upp i en 2-1-ledning (inbytte Poli kvitterade och Pulgar revanscherade sig sedan för självmålet genom att trycka in 2-1 från straffpunkten).

Den andra halvleken inleddes med en tung Torinoforcering, men i Bolognamålet storspelade Skorupski och framåt utgjorde den evigt unge Palacio ett ständigt hot mot hemmaförsvararna. Efter en knapp timmes spel knoppade Sansone in trean efter förarbete från just Palacio, men återigen dömdes målet bort (hårfin offside efter VAR-granskning) och där såg vi väl framför oss hur laget skulle rasa samman som ett korthus. Istället för Bolognakollaps fick vi dock på nytt se en Palacio som drev upp bollen och den här gången frispelade argentinaren Riccardo Orsolini som iskallt petade bollen förbi Sirigu i hemmalagets mål.

Matchavslutningen blev sedan dramatisk. Lyanco stoppade en Torinokontring och visades ut efter sitt andra gula kort för kvällen. Frisparken som följde nickades i mål av Izzo efter ett magnifikt Skorupski-fumlande och den sex minuter långa stopptiden blev en enda lång pina som knappt lindrades när hemmalagets Aina också visades ut.

Bologna höll dock hemmalaget stången och tio poäng på sju matcher sedan Mihajlovic ersatte Inzaghi är utan tvekan ett utmärkt facit, men det är inte bara poängskörden som har förbättrats markant. Nollpoängarna mot Roma, Juventus och Udinese speglade som bekant inte matchbilderna och offensivt är det nu ett helt annat drag under galoscherna. Tabellmässigt var helgen ändå inte den bästa då även Cagliari, Empoli, Spal och Genoa vann sina matcher, men Bolognas två raka segrar har ändå sett till att vi nu har fyra lag inom två poäng runt nedflyttningsstrecket.

Nu väntar ett landslagsuppehåll, men den 31 mars är Bologna i farten igen och då väntar en hemmamatch mot Sassuolo.

Torino-Bologna 2-3

1-0 Självmål (6’)
1-1 Poli (29’)
1-2 Pulgar (34’)
1-3 Orsolini (65‘)
2-3 Izzo (89‘)