Lagbanner

-

 	Inför Torino - Padova: Återtar Torino kommandot?

Inför Torino - Padova: Återtar Torino kommandot?

Efter att samtliga tre toppkonkurrenter vunnit sina matcher i helgen är Torino pressade att vinna måndagens match mot Padova för att återta serieledningen och sitta i förarsätet i jakten på Serie A.

Serie B och Torino går nu in i en avgörande tid. Under åtta dagar har Torino tre tuffa matcher som mycket väl avgör var denna säsong landar. Padova hemma följs upp av bortamatch mot Pescara till helgen, för att tre dagar senare landa i Sassuolo hemma. Torino har allt i egna händer och detta är ett ultimat test för att se om laget har nått i Serie A att göra.

Alla konkurrerande topplag vann sina lördagsmatcher vilket gör att tabellen nu ser ut så här:
    
Pescara 74*
Torino 73 **
Sassuolo 73*
Verona 73
 
(* = en match mindre spelad)


Padova, nybildad rivalitet
Torino och Padova har haft en hel del att göra med varandra det senaste året. Det började med att Padova vann den direkt avgörande matchen för en Play Off-plats för ett år sedan. Men mest kalabalik mellan klubbarna har det varit utanför planen på grund av höstens möte och dess ljusproblem.
 
Turerna har varit många och båda klubbarna har under någon tid tilldelats segern. Ärendet har skötts det extremt dåligt och tabellen har fått skrivas om mer än en gång. Det senaste är nu att Padova fått segern.
 
Darmian avstängd
Torinos enda avbräck till matchen är att högerbacken Darmian är avstängd. Men mot Livorno visade ersättare D’Ambrosio, då som vänsterback, att han är en bra ytterback så förlusten är inte så stor. Desto jobbigare har det varit i veckan då Ogbonna gått småskadad men ska vara redo för 90 minuter mot Padova.
 
Den stora frågan är vad Ventura väljer för taktik, favorit 4-2-4 eller 4-3-3. Det är svårt att flytta på någon av Vives – Iori – Basha och mot ett Padova med tung centrallinje kan det bli aktuellt med flera mittfältare så matchen inte blir en repris av Verona hemma.
 
Tillbaka i startelvan väntas Parisi på vänsterbacken och Antenucci på topp. Beroende på vilken startuppställning det blir står det mellan Guberti (4-2-4) eller Vives (4-3-3) om den sista startplatsen.
 
Padova, en besvikelse
Årets Padova skulle fortsätta på förra vårens succé och vara med och utmana om direktplatserna i år. Men Padova har floppat. Man har varit med i kampen om direktplatserna men är nu farligt nära att missa även det. Fyra poäng upp till Sampdoria och med ett relativt enkelt spelschema kvar behöver man poäng idag.
 
Framförallt har försvarsspelet varit under all kritik och av topp tio har man släppt in näst flest mål. Senast mot Sassuolo drog dessutom Trevisan och Portin på sig röda kort vilket skapar fler försvarsproblem för Dal Canto. Kvaliten finns i laget, framförallt framåt, men vi får hoppas Padovas krampaktiga spel fortsätter.

Förväntade elvor:

Torino

Benussi
D’Ambrosio - Glik - Ogbonna - Parisi
Basha - Iori
Stevanovic - Bianchi -  Antenucci - Guberti

Padova

Perin
Donati - Schiavi - Franco - Marcolini
Bovo - Italiano - Jidayi
Bentivoglio
Cacia - Ruopolo

Matchen börjar 21:00 och stream hittar ni på vårat forum.
 
Källor: Torinofc.it och Toronews.net

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-05-07 16:13:00
Author

Fler artiklar om Torino