Stadio Olimpico Grande Torino, 2021-09-12 15:00

Torino - Salernitana
4 - 0

Torino - Salernitana 4-0

Det var en viktig match på förhand. Tre poäng var ett måste. Dels för att man mötte ett troligt bottenlag. Men även för att kunna få lite arbetsro. När slutsignalen ljöd hade man bärgat tre poäng och gjort fyra mål.

Äntligen ligafotboll igen och äntligen en seger för Torino. Matchen mot Salernitana var viktig för Juric och hans mannar. Det är dessa matcher man bara måste vinna för att kunna hålla sig undan bottenstriden.

Första halvlek startade med att nyförvärvet i backlinjen, David Zima, fick göra tre ingripande direkt. Under första minuten fick han nicka undan bollen två gånger och dessutom göra en fin brytning. Var han nervös innan så släppte det nog direkt.
Efter tio minuter så började Torino få viss kontroll över matchen. Man försökte etablera spel på Salernitanas planhalva, men slarvigt passningsspel och dåliga mottagningar gjorde att man tappade bollen alldeles för lätt.
Salernitana stack upp några gånger och lyckades skapa ett par farliga chanser. Bl.a. så var Bonazzoli nära att stöta in bollen när Vanja slarvade med bollen nära mållinjen och strax efter det hade man ett avslut som tog i stolpen.
Men Torino tog åter tag i spelet och började mer och mer anfalla på vänstersidan där Ansaldi gjorde en fin match. Man skapade ett par fina målchanser och till slut i 45' minuten så skickade Ansaldi in ett inlägg som Sanabria kunde nicka in i mål.

I andra halvleken såg spelet ganska mycket ut som i första. Torino har hyfsad kotroll på matchen och i minut 65 så kommer ännu ett inlägg in från Ansaldi och denna gång är det mittbacken Bremer som sätter fram pannan och nickar in 2-0.
Efter detta mål så är matchen avgjord. Tempot dras ner något. Det görs lite byten och Pobega får debutera för Torino. I 87' minuten får han dessutom göra mål efter att bollen skickats in på nytt i straffområdet efter en misslyckad hörna. Bollen studsar fram till Pobega som på nära håll kan skicka upp bollen i nättaket.
På tilläggstid kan sen Sasa Lukic fri med målvakten sätta dit 4-0 målet.

På hela taget så är det en stabil match utan att man imponerar. Man gör det man ska, men inte mer än så. Det känns inte som att spelet sitter där som Juric vill. Men det är tillräckligt bra för att slå ett bottenlag.
Jag sätter inte ut några spelarbetyg, men vill ändå nämna några insatser.
Antonio Sanabria tycker jag gör en bra match igen i ”Belotti-rollen”. Det gjorde han även mot Atalanta. Han är bra på att suga in bollen och är bra på att göra sig spelbar. Han är dessutom bra på att hitta rätt ytor i straffområdet. Återstår bara att se om han kan fortsätta producera mål.
David Zima gör en fin debut till höger i trebackslinjen. Med sin längd så vinner han nästan alla höjddueller. Han lyckas även rensa undan bollen i farliga situationer ett par gånger. Han gör med andra ord det jobb man kan förvänta sig av en mittback. Även Bremer gör en bra match i backlinjen.
Men matchens lirare får jag ändå ge till Ansaldi som står för två assist. Han gjorde ett bra jobb på vänsterkanten. Tyvärr fick han bytas ut med en muskelskada i 75'. Vi får hoppas att det rör sig om en lättare skada.

Nu får vi njuta av segern i några dagar. Vi får även njuta av att vi ligger före Juventus i tabellen. Sen är det match igen borta mot Sassuolo på fredag.