Lagbanner
Cesare Prandelli: “Ventura idealisk för Ogbonna”
Cesare Prandelli och Giampiero Ventura.

Cesare Prandelli: “Ventura idealisk för Ogbonna”

Cesare Prandelli besökte Torinos träningsanläggning Sisport i veckan. - Ventura är en idealilsk tränare för Ogbonna, säger den italienska förbundskaptenen.

Mitt i veckan kom en man med kostym och slips till Torinos trängningsanläggning Sisport. Det var ingen mindre än den italienska förbundskaptenen Cesare Prandelli själv, i egen hög person. - Det kommer inte att vara den nya tränaren i Torino, skämtade president Urbano Cairo, som självklart också var på plats.

Meningen med Prandellis besök var såklart att titta till Torinos försvarsjuvel Angelo Ogboona som verkligen knackar på dörren till sommarens EM-slutspel i Polen & Ukraina.

- Ogbonna gör det mycket bra. Jag har tidigare sagt att Ventura är den idealiska tränaren för honom. Han har växt och visat sitt värde, sa den italienska förbundskaptenen under sitt besök.

Alla med granatröda hjärtan skulle även vilja se kapten Rolando Bianchi i landslaget. Han skulle definitivt skapa mindre problem än Mario Balotelli. Men vi fortsätter att fokusera oss på Ogbonna. Och för att få ett lite annat perspektiv så svarar Fotbollskanalens Lorenzo Medici på fyra frågor om spelaren.



Du har sagt att det bara är en tidsfråga innan man talar om Ogbonna som Italiens bästa försvarare, kan du utveckla det?
- Jag tycker nog att han redan är en av Italiens bästa försvarare och hade han spelat i Serie A hade nog fler tyckt det. Nästa säsong när han spelar i den högsta serien kommer även hans erkännande att växa. Därför menar jag att det är en tidsfråga innan han kommer anses som den bästa mittbacken i Italien.

Vad tycker du är hans främsta styrkor?
- Han har det mesta en bra försvarare ska ha. Han är relativt snabb, stark i luftspelet och är stark i närkamperna. Dessutom klarar han även av att spela ytterback.

Du har även kallat honom för en italiensk Lilan Thuram, varför?
- Jag tycker han påminner lite om den före detta franska landslags-mittbacken.



Du brukar alltid hylla en spelare i slutet av en Club Calcio-sändning. Kan du inte avsluta den har intervjun med några vackra rader om Angelo Ogbonna?
Ogbonna är förhoppningsvis det nya etno-Italiens främste riddare med styrka och ödmjukhet som främsta vapen.

Tack Lorenzo! Här hittar ni hans utmärkta Italienblogg på Fotbollskanalen.

August Hjalmarsson2012-04-14 13:40:00
Author

Fler artiklar om Torino