Lagbanner
Inför Brescia - Torino: “Ventura är det främsta trumfkortet”

Inför Brescia - Torino: “Ventura är det främsta trumfkortet”

Söndagens lunchmatch i Serie B bjuder på ett hett rivalmöte i norr mellan Brescia och Torino. Avspark 12:30.

Nu ska äntligen matchen mellan Brescia och Torino spelas, den som blivit uppskjuten i början av månaden på grund av det snöoväder som slagit ut Stadio Rigamonti. Vi tar tempen på Brescia-redaktionens Per Erik Wesslén och Torino-redaktionens August Hjalmarsson inför mötet.

Vad är känslan inför matchen?

Per Erik:
- Det är den match man ser fram emot allra mest. Dels för att Torino är det största laget i Serie B (Sampdoria får ursäkta). Dels för att Brescia har ett bra record mot Torino, det var många år sen Brescia förlorade mot Torino. Lejoninnan har varit starkare än Tjuren under en längre tid.

Men det här mötet skiljer sig från tidigare, på så vis att Torino är starkare nu än man varit någon gång de senaste fem åren. Plus att Brescia fått sin viktiga regista, Budel, skadad (borta två månader). Det är ett par faktorer som gör mig orolig. Men jag tror att det blir en underhållande match. Alla spelarna, i alla fall i Brescia, är extra tända. På presskonferenser talas det om de fina minnena från 2010, när vi slog Torino i den avgörande Play Off-finalen, som ledde till Serie A. Det är det vi vill återuppleva.

August:
- Känslan är bra eftersom formen är bra. Men Brescia borta är en speciell match. Minnena från kvällen den 13:e juni för två år sedan finns kvar i bakhuvudet. Play Off-finalen, där Torino föll tungt, var full av kontroverser och tvivelaktiga dombeslut. En seger idag hade känts som någon slags hämnd och ett steg närmare Serie A.

Om du fick plocka bort en spelare i motståndarlaget: vem blir det då och varför?

Per Erik:
- Det känns som att Torino denna säsong har sin styrka i ett starkt kollektiv. Jag menar inte att det saknas individuella profiler, tvärtom. Men de är flera; talang och begåvning är utspridda på flera namn än tidigare årgångar. Förut var det ju "bara" Bianchi och sen även Ogbonna. Nu finns det nästan en hel startelva med spelare som blivit nya supporterfavoriter, som räknas som ytterst betydelsefulla för klubben.


Torinos tränare Giampiero Ventura.

Men om jag fick plocka bort bara en "gubbe" så skulle det faktiskt bli just gubben själv - Mister Ventura. Av alla positiva prestationer som visat sig i Torino den här säsongen tycker jag att Ventura är det främsta trumfkortet. När ett lag har en så säker defensiv som Torino har, då måste det bero på tränaren. Mål framåt kan alltid komma "av sig själv", men ett slipat, grundligt försvarsspel är väl oftast resultatet av en duktig tränare? - precis som i Brescia, där nye tränaren Calori har 12-0 i målskillnad efter 8 matcher.

August:
- Får man säga två? Brescia-målvakten Michele Arcari är ju för tillfället helt felfri, noll insläppta mål på 720 minuter. Imponerande minst sagt. Men sett över hela säsongen så skulle jag säga Omar El Kaddouri, som verkligen charmat mig. Han har sett mycket fin ut.


El Kaddouri, ett namn att lägga på minnet.

Vilken startelva förväntar ni er?

Per Erik:
- Det blir 3-5-1-1, med största sannolikhet. Calori följer i spåren efter sin läromästare Mazzone, klassisk italiensk tränare, nu närmare 80 år, som tränade Brescia under Baggio-eran (då Calori var mittback i laget). Så jag tror att det blir så här, nu när Budel är skadad:

Arcari; Martinez, De Maio, Caldirola; Zambelli, Martina Rini, Salamon, Mandorlini, Daprela; El Kaddouri; Jonathas.

Om Arcari får hålla nollan i en halvtimme, alltså första 30, så blir han historisk i Brescia: Den målvakt som hållit nollan längst tid någonsin. Just nu är det 720 minuter.


Brescia-målvakten Arcari kan bli historisk.

August:
- Jag tror att Mister Ventura roterar lite i startelvan. Det är mycket möjligt att lagkapten Rolando Bianchi får sitta på bänken.

Torino (4-3-3): Benussi; Darmian, Glik, Ogbonna, Parisi; Basha, Iori, Vives; Stevanovic, Meggiorini, Antenucci.


Kapten Bianchi får sitta på bänken?


Hur slutar matchen?

Per Erik:
- Jag tippar 1-0 till Brescia. Jag tror det blir en bra och spännande match, men inte så många mål. Brescia är faktiskt bättre på bortaplan än hemma under Caloris ledning, men nu har vi hemmaplan och det kan knappast vara en nackdel, det borde bidra till att vi kan fortsätta hålla tätt bakåt. Men det blir inte "full fart framåt", utan möjligtvis ett frisparksmål från antingen El Kaddouri eller Jonathas.

August:
- Torino vinner med 2-1 och Mirco Antenucci gör båda målen.

 

Avspark idag kl 12:30 och en stream hittar du på Torinos forum Curva Maratona här på Svenskafans.

August Hjalmarsson2012-02-26 12:00:00
Author

Fler artiklar om Torino