Lagbanner

-

Inför Livorno - Torino: Sista månaden av ligaspel
Startar Ogbonna eller vilas han till Padova?

Inför Livorno - Torino: Sista månaden av ligaspel

Toppstriden tätnar när Serie B går in i den sista månaden av ligaspel. Torino har Serie A-platsen i egna händer och första stoppet av sex blir Toscana och Livorno.

Det är full fart i Torinolägret just nu. Först spelades matchen mot Reggina färdigt i onsdags, tre poäng. Sedan, under fredagen, kom nytt beslut i parodin om Euganeo-gate i där Padova fick tillbaka segern, efter att Torino tilldelats den. Vipps så var Torinos försprång borta men Toro besegrade Crotone under lördagen och var åter i ensam serieledning.

Torino 70 *
Pescara 68*
---------------
Sassuolo 67*
Verona 67

(* = en match mindre spelad)

Spela Ogbonna eller inte?
Ventura står med ett dilemma inför Livorno, att spela Ogbonna eller inte. I matchen mot Crotone drog Angelo på sig säsongens andra gula kort vilket gör att han är ett gult kort från avstängning. Efter Livorno har Torino Padova hemma, Pescara borta och Sassuolo hemma. Tre tuffa matcher där Ogbonna verkligen behövs. Det spekuleras hejvilt om Ventura ska vila landslagsbacken och spela Di Cesare - Glik istället. I sådana fall blir det deras första match tillsammans som mittbackspar.

Torino har totalt tre spelare som har avstäningshot. Förutom Ogbonna är det Darmian och Vives och Ventura väntas vila för att ha redo inför ett "nytt" rivalmöte mot Padova. D'Ambrosio rycker in som högerback och De Feudis får chansen på mitten. En annan ändring som kommer ske i backlinjen är vänsterbacksplatsen. Parisi är inte uttagen och Zavagno får chansen att visa upp sig. Framåt väntas Stevanovic få chansen tillsammans med Antenucci och Bianchi som får chansen igen efter att ha startat på bänken mot Crotone. Hela startelvan hittar ni längre ner.

Livorno i stort poängbehov
Efter Piermario Morosinis tragiska bortgång har Livorno haft det tungt i återkomsten på fotbollsplanen. Två förluster mot bottenlag har satt klubben i ett prikärt läge och klubben återfinns på en 17:e plats, placeringen över Play Out. Det gör ont att se Amaranto där nere och hade inte Torino behövt poängen så mycket som vi gör nu, hade jag inte mått dåligt över en förlust.

Laget saknar Luci, Belingheri och Sini samt har fråtecken kring Bardi och Siligardi. Trots avbräcken kan laget hota med ett vasst anfallspar i Paulinho och Dionisi där Dionisi har ställt till det tidigare för Torino, och lär vara sugen på att göra det igen.

Övriga toppkonkurrenter
Hela tisdagen är en lång Serie B-dag. 12:30 börjar Modena - Sampdoria men matcher med Torinointresse börjar 15:00. Då tar Pescara emot Vicenza, bör vara tre poäng för hemmalaget, och Padova - Sassuolo. Livorno - Torino börjar 18:00 och efter att våran match tagit slut spelar Verona borta mot Reggina klockan 20:45.

Stream till Livorno - Torino kommer ni hitta på vårat forum.

Källor: Torinofc.it, Toronews.net och Livornoredaktionen på Svenskafans.

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-04-30 20:00:00
Author

Fler artiklar om Torino