Lagbanner
2018-12-13 21:00

FC Spartak Trnava - Fenerbahce

Inför Sampdoria – Torino: Lunchmöte på Marassi
Bilderna från förra året. Repris tack!

Inför Sampdoria – Torino: Lunchmöte på Marassi

Det är ett hett nykomlingsmöte som väntar vid lunchtid i Serie A. Torino åker till Genua för match mot Sampdoria som inlett säsongen med tre raka segrar.

 Fjärde omgången in i Serie A och redan nu ska alla nykomlingsmöten vara avklarade. Torino och Sampdoria har båda besegrat Pescara och ska nu göra upp om vem som är den starkaste nykomlingen. Sampdoria kommer oavsett resultat ligga före Torino efter söndagens match men det är dags att plocka ner Genuaklubben på jorden.

Tankar efter Inter
Spelmässigt spelade Torino jämnt med Inter. Men Inter visade klass när det behövdes, Milito och Cassano, och tog med sig sin nionde raka trepoängare från Turin. Efter matcher mot Siena och Pescara fick Torino mäta krafterna mot tufft Serie A-motstånd och vissa spelare hade det svårt.

Unga högerkanten Darmian och Stevanovic hade svårt när pressen blev större och spelet gick snabbare. Att Sgrigna inte håller på den högsta nivån visade sig då han behövde någon meter tillgodo på Interbackarna och var konstant offside. En som däremot visade sig hålla hög Serie A-kvalité var såklart Ogbonna.

Tufft mittfältsmotstånd ger taktikändring?
Sampdoria borta och åter 4-3-3? Mycket tyder på de. Sampdoria har ett starkt tremannamittfält, där dock Poli saknas, med Obiang – Maresca – Krsticic som måste stoppas vilket bringer in Vives i startelvan. Brighi tar hand om en av de två andra platserna men sedan är det frågan om Basha eller Gazzi tar den tredje mittfältsplatsen.

Bakåt blir det inga förändringar men framåt väntas Meggiorini och Bianchi starta med någon av Stevanovic eller Cerci. Jag hoppas på Cerci men Toronews tror Stevanovic.

Maxi López målskytt?
Gamla spelare har en tendens att göra mål på Torino. I matchen mot Sampdoria handlar det inte om det men Maxi López kan göra mål av en annan anledning. Han är i bra form, tre mål på tre matcher och blir en svår uppgift för Ogbonna. Varför ska det vara speciellt att just han gör mål då? Torino var i duell med Sampdoria om att värva López i somras. Men Torino ville inte ge Catania vad de krävde, vilket Samp gjorde.

Torino vann båda mötena ifjol med 2-1. På planen väntas vi starta med båda spelarna som avgjorde de mötena. Frågan är om Bianchi och Meggiorini kan göra det i år igen?

Sampdoria (4-3-3)  Berni; Berardi, Gastaldello, Rossini, Costa; Obiang, Maresca, Krsticic; Estigarribia, Eder, Maxi Lopez

Toro (4-3-3): Gillet; Darmian, Glik, Ogbonna, Masiello; Basha (Gazzi), Brighi, Vives; Bianchi, Meggiorini, Stevanovic (Cerci).

Matchen börjar 12:30. Den visas på Tv4 Sport Extra och stream för övriga dyker upp på vårat forum.

Källa: Torinofc.it, Toronews.net och Sampdoriaredaktionen

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-09-22 23:10:00
Author

Fler artiklar om Torino