Lagbanner
Inför Torino - Hellas Verona: “Torino spelar garanterat Serie A-fotboll nästa säsong”
Torino vs Hellas Verona, avspark måndag kl 20:45.

Inför Torino - Hellas Verona: “Torino spelar garanterat Serie A-fotboll nästa säsong”

I måndagens posticipo tar serieledarna Torino sig an tabellfyran Hellas Verona hemma på Stadio Olimpico i Serie B:s 30:e omgång.

Första mötet vann Torino med 3-1, på bortaplan. Returen spelas på måndagskvällen i Turin och mycket står på spel. Det är inte bara prestigemöte mellan två klassiska klubbar, utan en kamp om en plats i Serie A tills nästa säsong. Hellas Verona-redaktionens Niclas Ekström och Torino-redaktionens August Hjalmarsson svarar på fem frågor inför mötet.

Hur viktig blir matchen?

Niclas:
- Självklart är matchen viktig men samtidigt är Torino borta förmodligen den svåraste matchen i hela Serie B så jag förväntar mig ingenting. Jag såg matchen i höstas på plats i Verona och jag måste säga att jag blev väldigt imponerad av Toro. Det ska mycket till för att Verona ska knipa poäng på måndag.

August:
- Den blir väldigt viktig, men inte helt avgörande. En seger mot en toppkonkurrent skulle såklart stärka Torinos chanser att ta en av två platser som betyder direktavancemang till Serie A.

Kommer båda dessa klubbar att spela i Serie A nästa säsong?

Niclas:
- Torino spelar garanterat Serie A-fotboll nästa säsong. Verona kommer få kämpa in i det sista för att ta en playoff-plats. Väl där kan allt hända.

August:
- Jag tror och hoppas att Torino tar sig upp till Serie A denna säsong. Däremot tror jag inte Verona “orkar” gå hela vägen, de faller i playoff-spelet.

Vilken startelva väntar ni er?

Niclas:
- Rafael - Scaglia, Maietta, Mareco, Abbate - Galli, Hallfredsson, Tachtsidis, Russo  - Gomez Taleb, Ferrari.


Se ovan hur Andrea Mandorlini (bilden) förmodligen formerar sitt lag.

August:
- Benussi - Darmian, Di Cesare, Ogbonna, Parisi - Stevanovic, Basha, Iori, Odu - Antenucci, Bianchi.


Rolando Bianchi, 6 mål på 27 matcher denna säsong, spelar från start.

Vem är ditt lags viktigaste spelare på måndag, och vem i motståndarlaget fruktar du mest?

Niclas:
- Veronas viktigaste spelare är alltid Emil Hallfredsson. I en svår match som mot Toro borta är det viktigt att han är på topp.


Emil ”il Panzer” Hallfredsson, viktigast i Verona.

Andra viktiga spelare blir målvakten Rafael som måste göra en kanonmatch och Gomez Taleb i anfallet som kan stå för speeden då jag tror ”Gialloblú” får satsa på att hota med snabba omställningar.

I Torino frukar jag framförallt Rolando Bianchi. Han var riktigt bra i höstens match och jag tror även han pilla dit en boll då. Han blir svår att stoppa för Veronaförsvaret.

August:
-  Viktigast i Torino blir spelarna på tillbakadragna mittfältet. Energiknippet Migjen Basha, som gått från klarhet till klarhet när det gäller att distribuera boll, är lika bra offensivt som defensivt och gör honom till en modern spelartyp.


Migjen Basha, en modern spelartyp.

Den gamla Lecce-spelaren Giuseppe Vives har varit överjävligt bra på att skydda sin backlinje sedan vinteruppehållet och den ständigt hyllade dirigenten Manuel Iori med sina känsliga fötter och fantastiska spelförståelse. Två av dessa tre herrar kommer att få nyckelroller i toppmötet.


Spelfördelaren Manuel Iori.


Jag fruktar Emil Hallfredsson som är oerhört betydelsefull för det gul-blå även om styrkan i säsongens Verona ligger i kollektivet. En grupp med god kvalitet, som mister Mandorlini lyckats få att spela som ett riktigt lag, och med många olika alternativ i alla roller på planen. Få lag i Serie B har t.ex. två så bra vänsterbräddare som Puligese och Scaglia.

Hur slutar matchen?

Niclas:
- Tyvärr tror jag inte Verona har så mycket att hämta i Torino. Jag hade hoppats att vi hade slagit Sampdoria förra omgången (förlust 0-2) då jag räknade med förlust här. Tror Toro vinner med 2-1.

August:
- Torino vinner med 3-1, igen. Och likt Paul Codreas drömmål säsongen 2004/05 i 3-1 vinsten hemma mot Hellas är det nu Bashas tur att avlösa en kanon som går i mål.

  

Avspark 20:45 på måndagskvällen och stream hittar du på Torinos forum, Curva Maratona.

August Hjalmarsson2012-03-10 19:00:00
Author

Fler artiklar om Torino