Lagbanner

-

Inför Torino - Inter: "Ogbonna är bättre än Ranocchia"
Torinos Angelo Ogbonna, här i den italienska landslagströjan.

Inför Torino - Inter: "Ogbonna är bättre än Ranocchia"

Sneijder, Cassano och Milito kommer att sätta Torino-försvaret på prov. Ett försvar där allting kretsar kring super-duper hypade Angelo Ogbonna som har Sir Alex Fergussons ögon på sig under söndagskvällen när Torino och Inter ska göra upp.

Landslagsuppehållet är över och Serie A:s tredje omgångs avslutas med en riktig kanonmatch på söndagskvällen. Torino tar emot Milanos svart-blåa lag - storklubben Internazionale - på ett Stadio Olimpico som är utsålt. Avspark 20:45 live på TV4 Sport Xtra.

ÄR GAMMAL ÄLDST?
På tränarbänken möts två generationer. Veteranen Giampiero Ventura, 64, mot rookien Andrea Stramaccioni, 36. Samma år som Inter-tränaren föddes, 1976, startade Mister Ventura sin tränarkarriär i hemstadens ungdomslag (Sampdoria). Frågan är om gammal är äldst eller om åldern inte spelar någon roll? För Ventura är betydligt mer erfaren än sin motståndare.
 

Venturas huvudbry mot Inter: 4-2-4 eller 4-3-3?
 
Vi vet att Toro-tränaren gillar sitt 4-2-4, nej han älskar det t.o.m. Han skulle kunna överraska med en superoffensiv startelva: med Cerci ute till höger och en Santana, som är i fin form, på andra kanten. Men förmodligen blir det ett pålitligt och effektivt 4-3-3, som Torino spelade i fjolårets viktiga Serie B-matcher som man ville vinna, där den gamla Lecce-kaptenen Giuseppe Vives gör Gazzi och Brighi sällskap på mittfältet.

Kapten och skyttekung Rolando Bianchi (tre mål i tävlingsmatcher) kommer att starta och bredvid honom konkurrerar Sigrigna, Sansone och Meggiorini om samma plats. Den förstnämnda är favorit till att starta mot Inter. Det blir extra intressant att se hur Alen Stevanovic tar sig an det Inter han ägs till hälften av om han ges chansen.

18 ÅR ATT LUTA SIG TILLBAKA PÅ
Även om lovande Stramaccioni är ung, hans belackare säger att han är för ung, har han 18 års historia och luta sig tillbaka på. För det var faktiskt 18 år sedan Torino besegrade Inter (senast 1994 på Delle Alpi med 2-0 efter mål av Poggi och Cois). Laget verkar vara stadigt i Stamaccionis händer efter att han plockat upp bitarna efter Claudio Ranieri förra säsongen. Men denna säsong krävs mycket mer.  

I SKUGGAN AV SNEJDER
Lagets främste spelare Wesley Sneijder ser ut att placeras bakom centertanken Milito tillsammans Cassano, som gjort fem mål på fem matcher mot Torino. Det är ju lätt att konstatera att det inte är något fel på spelarmaterialet Stramma förfogar över. En personlig favorit, den odödliga kaptenen Zanetti, finns såklart med i truppen.



I skuggan av den holländska playmakern hittar vi en återvändande brasse, Philippe Coutinho (Espanyol), som kan bli en stor, i positiv bemärkelse, överraskning i säsongens Inter.

"OGBONNA BÄTTRE ÄN RANOCCIHA"
Det vinröda förvaret kommer verkligen sättas på prov och Gillet, som vaktar mellan stolparna, kommer behöva göra en jättematch. Han har hållit tätt i 180 minuter, hans rekord i Bari säsongen 08/09 var hela 425 minuter.

Nyckelroll i försvaret har såklart Angelo Ogbonna, men håll gärna ett extra öga på mittbackskollegan Glik som stått för en fin säsongsinledning. Ogbonna blir förmodligen en av de hetaste spelare under transferfönstret nästa sommar och enligt Tuttosport finns scouter från Man United för att hålla koll på honom och Inters mittback Andrea Ranocchia. Och som alla vet så är ju Ogbonna bättre än Ranocchia.

FORZA TORO!
      
Avspark klockan 20:45 på söndagen och matchen sänds på TV4 Sport Xtra. En stream dyker förmodligen också upp i vårt forum Curva Maratona här på Svenskafans.

Källa: Torinofc.it, Toronews.net och Lastampa.it

August Hjalmarsson2012-09-15 21:30:00
Author

Fler artiklar om Torino