Lagbanner
Inför Torino – Lecce: Sista testet inför ligapremiären
Lerda tillbaka på Olimpico.

Inför Torino – Lecce: Sista testet inför ligapremiären

Med en vecka kvar till Serie A-premiären testar Torino vingarna i Coppa Italias tredje omgång. Lecce står för motståndet och frågan vi ska få svar på är hur lagbygget ser ut med en vecka kvar till premiären.

Coppa Italia är inte den hetaste av cuper. Omgångarna mitt under säsong ses som ett perfekt tillfälle att spela reserver och först framåt semifinalerna kan man få se lagens bästa startelvor. Men det finns undantag. Ett av dessa är nu när de första omgångarna spelas innan säsongen. Med en vecka kvar till premiären är Torinos match mot Lecce en perfekt generalrepetition för att se vad laget och startelvan står.
 
En genomgång av Torinos mercato kommer senare men hittills har den inte varit bra. Truppen saknar fortfarande en hel del spets och fyra värvningar av klass vill Ventura få in ytterligare i laget. Öppnar Cairo plånboken? Troligtvis inte.
 
Torinos startelva mot Lecce väntas se ut så här:
 
(4-2-4) Gillet; Darmian, Glik, Ogbonna, Masiello; Basha, Gazzi; Verdi, Meggiorini, Bianchi, Stevanovic.
 
Så många ändringar till ligapremiären mot Siena lär det inte bli. Några eller något av nyförvärven Brighi, Sansone eller Santana kan gå in men alla tre spelare har haft skadeproblem under sommaren. Brighi och Santana väntas starta denna match på bänken medans Sansone missar matchen helt.
 
För våra motståndare Lecce har det varit allt annat än en lugn sommar. Nya ägare, ny tränare och tvångsdegradering till Lega Pro för inblandningen i calcioscommesse. Klubben har överklagat och den slutgiltiga domen kommer den 23 augusti.
 
Ny tränare skrev jag. Förre Torinospelaren och tränaren Franco Lerda har fått uppdraget att leda klubben. Nu återvänder han till arenan där han för lite mer än ett år sedan förlorade sitt senaste jobb.
 
Lecce har ett bra lag och blir en bra värdemätare för Torino. Lerda är sedan tidigare 4-2-3-1 men enligt rapporter blir det 4-3-3 och denna startelva:
 
(4-3-3): Benassi; Diniz, Ferrario, Esposito, Mazzotta; Delvecchio, Giacomazzi, Bogliacino; Jeda, Corvia, Falco.
 
Vinnaren från detta möte får möta vinnaren i Siena - Vicenza. Matchen börjar 20:30 och ingen livetv sänds från matchen vilket betyder no stream.
 
Källor: Torinofc.it, Toronews.net och uslecce.it

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-08-18 13:05:00
Author

Fler artiklar om Torino