Lagbanner

-

Inför Torino - Sassuolo: Måste-match som Torino inte har råd att förlora

Inför Torino - Sassuolo: Måste-match som Torino inte har råd att förlora

Förlorar Torino kvällens möte mot Fulvio Peas svårspelade Sassuolo riskerar man att tappa en direktplats till Serie A.

Nu är det inte många matcher kvar, det går att räkna dom på en hand: Sassuolo (H), Modena (H) och AlbinoLeffe (B). Sju poäng räcker för att Torino ska spela i Serie A nästa säsong. Men förlorar de vinröda mot högflygande Sassuolo riskerar man att tappa en av det två direktplatser som leder till Serie A. - Vi är herrar över vårt eget öde, sa Torino-tränaren Giampiero Ventura på presskonferensen inför matchen.

PASQUATO OUT, STEVA LIKASÅ
Det två yttrarna, i Mister Venturas 4-2-4 system, som startade seriefinalen mot Pescara (som slutade i en 2-0 förlust) Pasquato och Stevanovic missar tisdagens match. Den förstnämnda har feber och den andre behöver vila. Mittbacken Kamil Glik missar även han matchen. Här följer den 20-mannatrupp som Ventura tagit ut:



Portieri: Benussi, Morello
Difensori: D'Ambrosio, Darmian, Di Cesare, Ogbonna, Parisi, Zavagno
Centrocampisti: Basha, De Feudis, Iori, Vives, Guberti, Oduamadi, Surraco, Verdi
Attaccanti: Antenucci, Bianchi, Meggiorini, Sgrigna

Som ni ser är både Alessandro Parisi och Giuseppe Vives tillbaka efter sina avstängningar. Båda två lär gå direkt in i den startelvan som Mister Ventura väljer att formera, förmodligen ett 4-3-3 system. I tridenten där fram startar möjligen Bianchi, Meggiorini och Guberti. Kanske Odu. Antenucci startar alltså på bänken. Hela startelvan hittar du längst ner i artikeln.  

PESCARA I UNDERLÄGE
Samtidigt som den stora matchen mellan Torino-Sassuolo ska serieledarna Pescara spela klart den match mot Livorno som avbröts när Piermario Morosini kollapsade på planen. Han avled sedan mycket tragiskt på sjukhuset. Zdenek Zemans Super-Pescara ligger under med 2-0, men lyckas dom vända samtidigt som Toro vinner är dom klara för Serie A.


Zdenek Zeman, il boemo, på tränarbänken.

Så här ser tabelläget ut inför kvällens matcher:

pos     squadra                punti     g      v      n      p      f      s
1     PESCARA                     77     39    24    5    10    86    54
2     TORINO                        76     39    22    10    7    52    28
3     SASSUOLO                  74     39    20    14    5    50    28
4     HELLAS VERONA       74     40    22    8    10    56    40

TABELLTREAN SASSUOLO
Motståndarna Sassuolos fina säsong och tabellplacering bygger på en stabil defensiv. Ändå är det den kvicke och tekniske anfallaren Gianluca Sansone, som gjort 19 mål denna säsong, som har varit det grön-svarta lagets bästa spelare.


Gianluca Sansone.

Tränare Fulvio Pea kör på som vanligt och på planen är det inte mycket som förändrats varken taktiskt eller tekniskt. Däremot har det nya spelarna, som dundrat in i truppen under vintermercaton, haft olika effekter på Modena-laget.

Marcello Gazzola, kom från Ascoli, har utvecklats till en av dom bästa yttrarna i Serie B. Gennaro Troianiellos (Siena) ankomst har varit minst lika viktig. Den gamle Reggina-kapten Simone Missiroli har floppat och inte bidragit med det man väntat sig. Möjlig startelva för bortalaget:

Sassuolo (3-4-1-2): Pomini; Marzorati, Bianco, Terranova; Gazzola, Magnanelli, Cofie, Longhi; Missiroli; Sansone, Boakye

Höstens möte som slutade 0-0, var taktiskt tillknäppt och påminde faktiskt lite om ett parti schack.

AVANTI TORO!
  
Avspark klockan 20:45 på tisdagen och en eventuell stream dyker upp vårt forum Curva Maratona här på Svenskafans.


Källa: Torinofc.it, Toronews.net och Tuttomercatoweb.com

August Hjalmarsson2012-05-15 12:10:00
Author

Fler artiklar om Torino