Lagbanner
Officiellt: Cerci till Torino

Officiellt: Cerci till Torino

Ett av Torinos stora mercato-mål denna sommar har rots i hamn. Yttern Alessio Cerci ansluter från Fiorentina efter det att klubbarna ingår delägarskap om spelaren.

När det stod klart att Torino tog klivet upp till Serie A har ett av Giampiero Venturas önskemål till mercaton varit att få in Alessio Cerci från Fiorentina. Förhandlingarna var tidigt igång i somras men de gick snabbt över till ett dödläge då man från Torinos håll ansåg att Fiorentina krävde för mycket.
 
Fokus gick för en stund över på Adem Ljajic men när det stod klart vilken av de två yttrarna Violas nya tränare Vincenzo Montella skulle satsa på, var Torinos fokus tillbaka på Cerci. Övergången accelererade denna vecka och klubbarna kom överens om ett ingå delägarskap för €2.5 miljoner som idag blev officiellt..
 
Vem är då Alessio Cerci? Född 23 juli 1987 i Velletri och fått sin fotbollsutbildning i Roma. Debuterade i Serie A redan som 16-åring och två år senare lånades han ut till Pisa i Serie B. Där kom det stora genombrottet som ytter under Giampiero Venturas vingar och 4-2-4. 10 mål på 26 matcher och Cerci såg ut att gå en spännande framtid till mötes.
 
Så har det inte blivit. Skador, dåligt psyke och en allmänt dålig attityd har gjort att karriären inte lyft. Efter Atalanta och Roma flyttade han till Fiorentina där de två senaste åren blivit 16 mål på 52 tävlingsmatcher. Ingen dålig statistik men frågar du en Fiorentinasupporter så sprudlar det inte lovord över Cerci. Så sent som för ett år sedan fick han utnämnandet ”Serie A:s sämsta grinta” av Il Calcio al Corso.
 
Men Cerci får i Torino börja om på ny kula. Ventura fick honom att flyga i Pisa och vi hoppas att Ventura får honom att göra det även i Torino. Chansen får han, frågan är om han tar den?

Cerci har med sig en avstängning från slutet av förra säsongen och kommer inte kunna medverka mot Siena. Första chansen för debut blir mot Pescara i den andra omgången.
 
Torino-redaktionen hälsar Alessio välkommen.
 
Spelarpresentation:
Namn: Alessio Cerci
Född: Den 23 juli 1987 i Velletri.
Längd: 180 cm
Vikt: 78 kg
Karriär: Roma 03-06 (5 matcher), Brescia 06-07 (21 matcher), Pisa 07-08 (26 matcher, 10 mål), Atalanta 08-09 (13 matcher), Roma 09-10 (19 matcher, 3 mål) och Fiorentina 10-12 (52 matcher, 16 mål).

Källa: Torinofc.it, ilcalcioalcorso och Torinofc.it

Joel OlssonMail: olsjoel@gmail.com Twitter: @OlssonJoel2012-08-23 15:20:00
Author

Fler artiklar om Torino