2018-12-13 21:00

FC Spartak Trnava - Fenerbahce
1 - 0

Sampdoria – Torino 1-1: Supergatto Gillet

Det blev delad pott i nykomlingsmötet mellan Sampdoria och Torino. Närmast en seger låg hemmalaget men som gång på gång stoppades av en strålande Jean-François Gillet.

Superkatten Gillet. I matchen mot Sampdoria fick belgaren Jean-François Gillet leva upp till sitt smeknamn ”Katten från Liège” med flertalet fina räddningar. Tillsammans med Ogbonna var han Torinos bästa spelare och såg till att Torino fick med sig en poäng från Marassi.

Matchen
Ventura gjorde tre ändringar i startelvan efter förlusten mot Inter. Brighi fick vila på mittfältet och Vives gjorde sin första start för säsongen. I fyrmannaanfallet fick Cerci debutera från start, på bekostnad av Stevanovic, och Meggiorini startade bredvid Bianchi centralt.

Matchen började jämnt men ju längre den första halvleken gick desto större blev Sampdoriapressen. Hemmalaget bjöds på friläge av Glik men i vägen stod Gillet. Maresca hade även en frispark i ribban men Torino reder ut Sampdoriapressen som är tung till halvtidsvilan.

Regnet börjar falla i den andra halvleken som inleds trögt och med allt för många felpass. Torino hade matchen igenom svårt att etablera ett tryck mot Sampdoriamålet. Det kändes som att man förlitade sig på individuella prestationer, något som inte är bra under en hel match men som gav utdelning i den 68:e minuten. En fin aktion signerad Cerci längs högerkanten gav tillslut straffspark när en nyinbytt Soriano rev ner Torinos nummer elva i straffområdet.

Bianchi tog hand om straffen och var bombsäker. Straffnerverna som visade sig mot Pescara var borta och kaptenen satte distinkt bollen någon decimeter under ribban, 1-0 Torino.

Ventura gjorde tre byten i den andra halvleken (Sgrigna, Brighi och Stevanovic in.  Bianchi, Santana och Vives ut) men bara postionsbyten och inga ändringar taktiskt. Sampdoria bytte in Pozzi samt Eder i sin jakt på kvittering och det var dessa två herrar som fixade den. Eder ordnade straff när han blev klumpigt nerriven av Glik. Pozzi tog hand om straffen som Gillet var på men kunde inte styra undan, 1-1.

Eder var sedan den spelare som fick den bästa chansen att avgöra matchen för något av lagen. Ett tungt skott på övertid men Gillet var där och styrde undan till en resultatlös hörna. Slutresultat 1-1.

Tankar efter match
Gillet är den poängplockare han är värvad för att vara. Räddar kvar Torino i matchen i den första halvleken och visar upp ett härligt målvaktsspel. I backlinjen var Ogbonna bra och fick många gånger rädda laget. Glik föll tyvärr tillbaka i gamla synder och stod för flera misstag. I Serie B kunde Ogbonna klara av att försvara laget själv när Glik var dålig, men i A blir det väldigt tufft om Glik fortsätter så här.

Darmian hade det även han tufft och frågan är om vi inte får se Serie A-debut för D’Ambrosio på onsdag. Framåt var Cerci den piggaste och den som skapade något av värde för Torino i denna match. Annars var det blekt.

Poängen innebär att Torino ligger elva i tabellen på fyra poäng. Nu väntar veckoomgång med match hemma mot Udinese på onsdag 20:45.

Sammanfattning

Sampdoria (4-3-3): Romero, Berardi, Gastaldello, Rossini, Costa, Munari (st 27' Pozzi), Obiang (st 17' Soriano), Maresca, Krsticic, Maxi Lopez, Estigarribia (38' st Eder). A disp. Berni, Renan, Castellini, Mustafi, Pistone, Poulsen, De Silvestri, Falcone, Icardi. All. Ferrara

Torino (4-2-4): Gillet; Darmin, Ogbonna, Glik, Masiello; Gazzi, Vives (st 38' Brighi); Santana (st 38' Stevanovic), Bianchi (st 29' Sgrigna), Meggiorini, Cerci. A disp. Gomis, Rodriguez, D'Ambrosio, Basha, Di Cesare, Sansone, Verdi. All. Ventura